Aanrader: Bounty Balls

recept voor bounty balls gezonde bounty
Zoals jullie misschien al eens gelezen hebben ben ik een echte choco en kokos lover. Gek genoeg maakte je mij een aantal jaar geleden absoluut niet blij met bijvoorbeeld een Bounty. Blegh, kokos. Dat vond ik dus echt niet lekker. Zo zie je maar weer, dat smaken niet alleen verschillen, maar ook veranderen in de loop der jaren.

Aangezien een Bounty à fabriek boordevol geraffineerde suikers zit, maak ik ‘m gewoon lekker zelf. Niet alleen veel lekkerder, ook veel gezonder. Vandaag maakte ik geen Bounty repen maar Bounty balletjes. Ik koos voor de combinatie van dadels, kokosrasp, kokosolie, ahorn-siroop en mijn favoriete pure chocolade, maar combineer het vooral met wat je zelf lekker vindt.

Wat heb je nodig? (voor 15 balletjes)
– 80 gram gemalen kokos
– 4 dadels zonder pit
– 3 tl kokosolie
– 1 el ahornsiroop of honing
– 100 gram pure chocolade (ik gebruikte een variant met 72% cacao)

Hoe maak je de bounty balls? 
– Meng de gemalen kokos, kokosolie, ahornsiroop en dadels in een keukenmachine.
– Verdeel het smeuïge mengsel in ongeveer 15 porties en kneed ze stevig in de vorm van balletjes. Gebruik je vingers bij het aandrukken, niet je handpalmen. Dit omdat de balletjes snel weer uit elkaar vallen (pas in de vriezer worden de balletjes goed stevig).
– Zet de kokosballetjes voor ongeveer 15 minuten in de vriezer.
– Smelt 100 gram pure chocolade au bain-marie*. Ik gebruikte een speciaal au bain-marie pannetje.
– Is de chocola volledig gesmolten? Haal dan de kokosballetjes uit de vriezen en doop ze één voor één in de chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.
– Laat de bounty balls afkoelen (eventueel in de koelkast) en serveer ze wanneer de chocolade helemaal hard geworden is. Enjoy!

*Au bain-marie: een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen.

recept voor gezonde bounty's balletjes balls aanrader

gezonde bounty's maken met gemalen kokos en chocolade recept

gezonde bounty's zelf maken recept

Heerlijk! Een zoete snack, zonder gekke e-nummers en rare toevoegingen. Ik hou ervan! Ga jij de bounty balletjes thuis ook maken? Laat me dan vooral weten wat je er van vond 🙂

 • Simoon

  Oeh I love Bounty’s! Ben erg benieuwd naar deze balletjes ?

 • Kim

  Wat zien ze er lekker uit!

 • Sofie

  Waaah! Super super super leuk recept! Moet ik zeker proberen. Ik weet wat je bedoelt met de supermarkt Bounty. Hoe zoet zijn die wel niet! Ik ben een echte fan van kokos. Amai, het water stroomt al in mijn mond als ik naar de foto’s kijk, haha!
  Liefs, Sofie
  Natuurlijk blond en gezond

 • Sandra Neeken

  Heeerlijk zien ze eruit! Ga dit recept zeker bewaren en proberen 🙂 Hmmm..

 • Manouk Sjouw

  Oeh lekker!

 • Lenneke Grooijen

  Mmm yummie!! Wat een goed idee dit 🙂 Xx

 • Angela Beijkers

  Je kunt mij al jaren wakker maken voor bounty’s of voor dingen met chocola en kokos. Ik probeer nu gezonder en bewuster te leven dus deze balletjes zijn een geweldige uitkomst. Ik ga ze dit weekend nog maken 🙂

 • STAY UP TO DATE