Aanrader: Pindakaas-amaranth balletjes

pindakaas amaranth balletjes
Pindakaas. Als kind vond ik het vreselijk, als mijn broertje tegen over me zat en vrolijk een boterham met stinkende! pindakaas aan het eten was. Inmiddels is mijn fobie voor de geur van pindakaas wel verdwenen en kan ik niet meer zonder het goedje. Het zal je dan ook niet verbazen, dat ik pindakaas het liefst iedere dag eet. Is het niet op een rijstwafel, cracker of in mijn havermout, dan is het wel verwerkt in een baksel.

Vandaag koos ik voor pindakaas in mijn vier-uurtje. Ik maakte pindakaas-amaranth balletjes, met de softy smaak van pindakaas en de krokante bite van het oergraan amaranth. De balletjes zitten boordevol vezels, vitaminen, mineralen en onverzadigde vetten. Een perfect vier-uurtje dus!

Wat heb je nodig? (voor 12 tot 15 balletjes)
– 2 eetlepels Calvé pindakaas
– 10 gram gepofte amaranth
– 10 gram havervlokken
– 10 gram sesamzaadjes (wit)
– 10 gram (ongebroken) lijnzaad
– 1 eetlepels honing of 2 fijngemalen dadels 
– 1 theelepel zonnebloemolie
– scheutje water

Geen tijd? Vervang dan de gepofte amaranth, havermout, sesamzaadjes, lijnzaad, honing/dadels en zonnebloemolie met de Amaranth Cruncy muesli van Zonnatura. Deze bevat dezelfde ingrediënten en is ook erg smakelijk.

Hoe maak je de pindakaas-amaranth balletjes?
– Verwarm de oven voor op 165 graden
– Meng de gepofte amaranth, havermout, sesamzaadjes, lijnzaad, zonnebloemolie en honing/dadels in een kom.
– Verspreid de mix over een met bakplaat beklede bakplaat en zet voor 10 tot 15 minuten in de oven.
– Houd goed in de gaten en schep de mix om de 5 minuten om.
– Laat afkoelen en meng de mix vervolgens met pindakaas en een scheutje water in een kom.
– Gebruik nu je handen om het deeg te kneden. Er ontstaat een stevige massa.
– Maak een grote bal en kneed er vervolgens kleine balletjes van.
– Zet de balletjes in de koelkast en over 15 minuutjes kun jij genieten van jouw eigengemaakte pindakaas-amaranth snack.

pindakaas amaranth balletjes recept

 • Britte

  Omg ziet er heel lekker uit!

 • Simoon

  Love pindakaas ?

 • Oooh die zien er veel te lekker uit!

 • Daniëlle

  Heerlijk zeg! Ik ben gek op pindakaas. Deze ga ik zeker proberen!

 • Lisa Gerwen

  Wat een goed idee!

 • Leuk idee! Ziet er cute uit! 🙂

 • Lenneke Grooijen

  Klinkt goed!

 • Manouk Sjouw

  Ziet er goed uit. Dit recept ga ik onthouden.

 • Janine Veltman

  Goed plan!

 • STAY UP TO DATE