Aanrader: Proteïne haverkoekjes met blauwe bessen

Haverkoeken met blauwe bessen recept
In het najaar vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen met een kop thee en een koekje. Jammer genoeg zitten de koekjes van plaatselijke bakker en ook die van supermark, vaak boordevol suikers en verzadigde vetten. Daar word ik als healthlover niet zo blij van. Gelukkig is er zoiets als een oven en kan ik zelf koekjes bakken. Koekjes zonder die grote hoeveelheden suiker en vet, zoals deze haverkoekjes met blauwe bessen. Lekker knapperig en zoet van smaak. Hmm! Daar wil ik wel een kopje thee bij drinken 😉

Wat heb je nodig?
– 130 gram speltmeel
– 150 gram havermeel of fijn gemalen havervlokken
– 75 gram (gedroogde) blauwe bessen
– 2 el ahorn siroop
– 1 zakje bakpoeder
– 1 (opgeklopt) ei
– 1 scoop Impact Whey Protein (smaak: blueberry of naturel)
– scheutje water of plantaardige melk
– kokosolie

Hoe maak je de haverkoekjes met blauwe bessen? (12-14 koekjes)
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier en besmeer lichtjes met kokosolie.
– Doe het speltmeel, de havervlokken, bakpoeder en proteïne poeder in een kom en mix met een garde of mixer.
– Voeg vervolgens ook de ahorn siroop, de blauwe bessen en een opgeklopt ei toe en roer opnieuw goed door.
– Wanneer nodig: Voeg een scheutje water of plantaardige melk toe.
– Verdeel het deeg in mooie rondje over de bakplaat en bak voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
– De koekjes verkleuren niet goudbruin, wanneer ze licht gebruind zijn, zijn ze ready-to-serve.

Haverkoeken met blauwe bessen

 • Manon

  Hmmm die zien er lekker uit!

 • Nanda

  I love blueberries!

 • Frederieke Veltstra

  Proteïne koekjes! Kan het nog beter? Lijkt me heerlijk 😋

 • Simoon

  Goed en makkelijk recept! Zou het ook lekker zijn met frambozen?

 • Sandra Neeken

  Jaa… dit is echt iets voor mij Anouk. Ik ben een echte blauwe bessen liefhebber! Ik vind je proteïne muffins met blauwe bessen recept ook nog steeds heerlijk. Deze koekjes ga ik heeeeel snel proberen. Xx Sandra

 • Janine Veltman

  Ik heb al en echt altijd zin in zoetigheid na het sporten. Deze koekjes klinken lekker zoet en zitten ook vol eiwitten. Maakt het trouwens uit als ik er andere proteine poeder in doe? Ik heb andere, van body & fit shop en niet van myprotein..

 • STAY UP TO DATE