Aanrader: Smoothie of the week #1

smoothie of the week #1 - befitandfashionable - fashion fitness food blogger anouk donkers
Vanaf nu deel ik een maand lang, iedere zaterdag, mijn favoriete smoothie van de week. Volg je mij op Instagram? Dan heb je er vast en zeker al eens eentje voorbij zien komen. Ik ben immers dol op smoothies! En ik vraag me wel eens af wie dat niet is. Zeg nou zelf, nee zeggen tegen een lekkere energie- en vitamine boost zou toch niemand moeten doen.

Donderdagochtend, 11 uur. Ik had zin in een smoothie maar veel keus had ik niet. Ik greep de laatste stukken fruit uit de fruitmand en ging aan de slag. Ik mixte een hele mango met twee peren en wat muntblaadjes. Hoge verwachtingen had ik niet maar ach, ik was flink aan het blokken voor mijn tentamens dus kon wel wat extra energie gebruiken -of het nu lekker zou worden of niet-. Maar! De combinatie pakte veel beter uit als ik had verwacht. De smoothie kreeg een dikke structuur en smaakte zoet met een minty touch. Yummie! De nummer één van deze week is dus zonder enige twijfel de verrassend lekkere smoothie van donderdagochtend.

Wat heb je nodig om de smoothie te maken?
– 1 mango
– 2 peren
– 4 muntblaadjes

Wat kun je evt. extra toevoegen?
– Water of melk
– Gemalen kokos (garnering)

Hoe maak je de smoothie van deze week?
– Verwijder de schil van zowel de mango als de peren
– Schil de mango en peer in kleine stukken. Voor de mango kun je het beste een dunschiller gebruiken.
– Snijd de muntblaadjes fijn
– Mix het fruit en de fijngesneden muntblaadjes met een staafmixer of keukenmachine
– Voeg eventueel water toe en je smoothie is klaar. Enjoy!

 • Oeii klinkt lekker.. maar ik zelf houd niet van mango.. ik maak soms zelf een eigen smootie met banaan en kokos..

 • Ik ben gek op mango! Dit lijkt me een onwijs lekkere smoothie 🙂 xo

 • Lijkt me heel lekker en makkelijke om te maken ook!

 • Ik hou echt heel erg van mango, dit klinkt echt als muziek in mijn oren, haha!

 • artisticstateofmind

  Oeh mango, dat is lekker!

 • Oeh lekkorrr ik hou van alledrie de ingredienten!

 • Goede keuze! Ik ben gek mango en op peer dus het moet wel lekker zijn 😉

 • Yum! I <3 Munt

 • Mmm, ziet er goed uit!

 • Hij lijkt mij erg lekker!

 • Dat klinkt als een lekkere combi!

 • Ziet er heerlijk uit! Ik moet snel is een keer een mixer komen. Haha ja heb ik nog niet, schaam, schaam.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 • Klinkt heerlijke! Wie weet test ik hem deze week 😀

 • xmmke

  Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik ben benieuwd naar andere recepten voor lekkere smoothies. De combinatie mango en munt lijkt me erg lekker!

 • STAY UP TO DATE