Aanrader: Wortel Wokkels

Wortel Wokkels Recept
Yay! Het is weer zover: Ik heb tentamenweek. Uh, not so yay. Ik heb weer een week geen sociaal leven en duik letterlijk en figuurlijk met mijn hoofd de boeken in. Ja, ook letterlijk, wanneer ik mijn studieboeken ‘mee naar bed neem’ lig ik binnen no-time met mijn hoofd in de boeken.

Ik moet toegeven: Stiekem ben ik best wel een streber en kan ik mezelf goed motiveren te studeren. Nu zul je misschien denken ‘waar haal je de motivatie vandaan in de 6-jes cultuur van tegenwoordig?’. Nou, ik streef gewoon naar een 8, dat zit in me. Natuurlijk is het vinden van motivatie niet altijd even makkelijk. Er zijn immers zoveel leukere dingen te doen dan studeren, maar zodra ik een grote kan thee zet en wat te snacken voor mijn neus heb staan, wordt het ineens een stuk makkelijker om te beginnen aan dat oh-zo dikke boek.

Je raadt het al, in een tentamenweek ga ik volledig de mist in qua voeding. Ik val terug in mijn ‘oude patroon‘ en eet de hele voorraadkast leeg. Mijn moeder weer blij dat eindelijk die zakken Lays en potten Autodrop uit de voorraadkast verdwenen zijn. Ik niet zo blij.

Het wordt dus wel eens tijd om mijn oude gewoonte te doorbreken en ook de snacks tijdens het studeren in te ruilen voor gezonde snacks. We weten inmiddels dat ook die ontzettend lekker zijn! Ik heb van wortel hartige en zoete wokkels gemaakt en het resultaat is super yummie! Dit is weer een dikke aanrader jongens 😉

Wat heb je nodig? (voor 1 grote portie)
– 3 à 4 wortels
– 1 el olijfolie
– snufje zeezout
– 1 el honing

Hoe maak je de wortel wokkels?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de wortels en rasp ze, wanneer gewenst (dit moet niet).
– Snijd vervolgens de wortels in zo dun mogelijke plakjes, zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Dit kun je doen met scherp mesje, dunschiller, mandoline of kaasschaaf. Hoe dunner je ze snijdt, hoe beter!
– Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de plakjes lichtjes met olijfolie. Niet te veel, anders worden de wokkels niet knapperig.
– Voor de hartige wortel wokkels: Bestrooi de plakjes met een snufje zout.
– Voor de zoete wortel wokkels: Smeer de plakjes lichtjes in met honing. Gebruik hiervoor een kwastje.
– Zet de bakplaat 15 tot 20 minuten in de oven. Belangrijk is dat je in de buurt blijft, het kan ineens hard gaan en je wil natuurlijk geen zwarte wokkels.
– Zijn de wokkels lekker crispy en hebben ze een bruin randje? Dan zijn ze klaar.
– Studeren maar, ehh smikkelen maar!

IMG_6555

IMG_6583

Wortel Wokkels Aanrader

 • Hilde

  Ik heb wel eens geprobeerd om groenten chipjes te maken maar dat was toen helemaal mislukt. Ik koop ze nu altijd kant in klaar in de supermarkt. Misschien dat ik het toch nog eens moet proberen met jouw recept, proberen kan altijd toch. Vers smaken ze waarschijnlijk een stuk lekkerder, denk je niet?

  • Jup! Zelf maken is, als je het mij vraagt, altijd lekkerder. Deze chipjes smaken minder zout en er zitten natuurlijk geen toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen in. Liefs, Anouk

 • Sandra Neeken

  Oh how I love wokkels! Net als nibbits een van mijn favorieten. Ik ga deze wortel versie zeker een keertje maken binnenkort! Lijken me erg lekker zelfgemaakt, ik eet vaker de voorverpakte biologische versie van de ah.

 • Loes van der Meer

  Ik heb het wel eens geprobeerd met pastinaak en biet. Dat was niet zo’n succes. Nu ik jouw verhaal lees weet ik ook wel waarom. Ik had ze voor het bakken helemaal ondergedompeld in olijfolie. Ik dacht dat ze juist van die olijfolie krokant zouden worden. Niet dus. Ik ga jouw recept sowieso proberen volgend weekend.

 • Ik heb het nog nooit gezien maar het ziet er super lekker uit! Ik ga het zeker eens proberen.

 • Irene

  Het lijken net echte wokkels. Leuk idee! Ik ga het zeker eens maken.

 • Valerie

  Ziet er lekker uit. Ik ga dit weekend het eens proberen!

 • Lenneke Grooijen

  Oeh yummie! Ziet er heerlijk uit!

 • Oooh man dat klinkt echt heel erg lekker!

 • STAY UP TO DATE