Favorieten: 5x voedingsmiddelen rijk aan proteïnen

hot en happening ei muffins eieren in een potje recept aanrader - healthy snack, gezonde snack of ontbijt #befitandfash
Proteïnen -of eiwitten- zijn essentieel voor een aantal processen in ons lichaam, waaronder het herstel en de groei van spieren. Niet alleen voor bodybuilders is het belangrijk om proteïnen te eten, ook voor jou en mij. Het is belangrijk om te begrijpen dat het eten van proteïnen je niet zal veranderen in Popeye. Het is een macro-nutriënt, een nutriënt dat het menselijk lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Naast proteïnen in poedervorm, zijn er ook voedingsmiddelen die van nature een hoog gehalte aan proteïnen bevatten. Aangezien er aan de meeste poeder-proteïnes vaak suikers of zoetstoffen worden toegevoegd, probeer ik zoveel mogelijk proteïnen te halen uit voeding. Dit zijn mijn favorieten:

Kipfilet 
Een van de populairste voedselkeuzes rijk aan proteïnen is natuurlijk kipfilet. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat deze in mijn favorieten lijstje voorkomt. Kipfilet bevat alle negen essentiële aminozuren, is laag in vet en is ontzettend veelzijdig. Zo is kipfilet er in allerlei soorten en maten. Wat maakt dat je met kipfilet diverse maaltijden kunt klaarmaken. Van een stevig ontbijt en volledig avondmaaltijd tot een voedzame snack. Favoriete recept: Eieren in een potje.

Griekse yoghurt
Een bron van eiwitten mag Griekse yoghurt wel genoemd worden. De yoghurt is namelijk rijk aan alle negen essentiële aminozuren, en wist je dat Griekse yoghurt ook kan bijdragen aan een gezonde stoelgang? Het bevat probiotica, wat jouw spijsvertering in evenwicht houdt. Ik eet Griekse yoghurt het liefst met vers fruit en noten.

Eieren
Het maakt niet uit of ‘ie gekookt, gebakken, gepocheerd of uit de oven komt. Een eitje gaat er bij mij altijd in. Eieren geven me een langdurig vol gevoel en zijn van nature rijk aan proteïnen. Lees: 6 gram proteïnen per ei.

Walnoten
Een makkelijke manier om voldoende proteïnen tot je te nemen, is het eten van walnoten. Je neemt een handje als snack of verwerkt ze in een salade. Walnoten bevatten, naast een hoog gehalte aan proteïnen, ook essentiële vetten, vitaminen en mineralen. Ik gebruik walnoten vaak als topping op mijn Griekse yoghurt na een training.

Linzen
Ben je op zoek naar een vegetarische bron van proteïnen? Dan zijn linzen een goede keus! Linzen bestaan namelijk voor 21% uit proteïnen. Belangrijk om te weten is dat linzen geen complete proteïnen bron is. Dit omdat linzen niet alle negen aminozuren bevatten. Het is daarom goed om naast linzen, ook anderen voedingsmiddelen tot je te nemen om aan je dagelijkse proteïnen behoeften te komen. Aanraders: Linzen in een salade of een soep van linzen en pompoen.

Dus, dit zijn mijn favorieten. Staat jouw favoriet ook in dit lijstje?

 • Simoon

  Handig lijstje!

 • Manouk Sjouw

  Heel stom misschien, maar ik wist niet dat er zoveel zoetstoffen in proteïne poeder zitten. Ik heb even gekeken en het is best veel! Ik drink 3 of 2 keer op een dag een shake. Te veel denk ik dan. Hoe vaak drink jij een shake?

 • Malinda

  Oh walnoten zijn mijn favoriete nootjes! Super.. die ga ik vaker een handje nemen na een training 😋

 • Simoon

  Handig lijstje!

 • Manouk Sjouw

  Heel stom misschien, maar ik wist niet dat er zoveel zoetstoffen in proteïne poeder zitten. Ik heb even gekeken en het is best veel! Ik drink 3 of 2 keer op een dag een shake. Te veel denk ik dan. Hoe vaak drink jij een shake?

 • Malinda

  Oh walnoten zijn mijn favoriete nootjes! Super.. die ga ik vaker een handje nemen na een training 😋

 • Feline

  Lijkt me erg lekker die eieren in een potje 😋

 • STAY UP TO DATE