Food find: Breaker High Protein

high protein yoghurt breaker review
Ken jij ‘m nog, het old-school yoghurtje in knijpverpakking? Ik heb het natuurlijk over de Breaker van Melkunie. Sinds kort ligt de nieuwe variant, Breaker High Protein, in de schappen. Zoals de naam al verklapt, zitten er in deze Breakers meer proteïnen dan in de standaard variant. Ideaal voor de sporters onder ons! Ik heb alle varianten van de High Protein serie geprobeerd en deel mijn ervaringen met jullie.

Breaker High Protein smaakvariaties 
Breaker High Protein is verkrijgbaar in vier smaken: Vanille, kokos, bosbes-banaan en mango-passievrucht. Alle varianten smaken zijn, ondanks het lage vetgehalte van 2 tot 3 gram, lekker romig, wat ik persoonlijk erg lekker vind. De kokosvariant is minder zoet, hier is namelijk minder suiker aan toegevoegd, dan aan de andere varianten. Deze vind ik om die reden ook het lekkerst. Ondanks dat ik een zoete kauw ben, vind ik de vanille, bosbes-banaan en mango-passievrucht een tikkeltje te zoet.

High Protein?
Persoonlijk vind ik de term High Protein niet helemaal rechtvaardig. Als ik de proteïnen in een Breaker à 200 gram vergelijk met eenzelfde portie magere kwark, zie ik dat de magere kwark maar liefst 5 gram meer proteïnen bevat. Ook qua calorieën zit je met zo’n portie magere kwark gunstiger. Echter is het vetgehalte van een Breaker wel lager.

Mijn favoriet
Qua voedingswaarden en smaak, is de kokosvariant mijn favoriet. Deze is gevuld met romige yoghurt en stukjes kokos, en bevat, ten opzichte van de andere variaties, de minste calorieën en suikers. Zo bevat een zakje ongeveer 110 kcal en 7 gram suiker, terwijl er in de andere zakjes ongeveer 170 kcal en 24 gram suiker zit.

Conclusie
De nieuwe Breaker High Protein vind ik voornamelijk erg handig! Wanneer ik op pad ben en zin heb in een snelle eiwitrijke snack, stop ik gewoon een Breaker in mijn tas. Geen gedoe met bakjes, gewoon knijpen en genieten maar!

review breaker high protein

Heb jij de nieuwe High Protein variant van Breaker al geprobeerd? Zo ja, wat vind jij ervan? 

 • Simoon

  Wat jammer van de naam als het eigenlijk gelijk is of zelfs minder als gewoon kwark.

 • Manouk Sjouw

  Ik heb ze toevallig vorige week meegenomen. Lekker en handig 🙂

 • Lenneke Grooijen

  Oh ik was vroeger verslaafd aan die dingen. Ik heb deze nog niet geprobeerd. De blauwe bes banaan en kokos hebben geen toevoegde suikers toch? -X-

  • Herkenbaar! Ja dat klopt inderdaad. De blauwe bes-banaan en de kokos Breakers bevatten beide minder suikers, in vergelijking met de andere varianten 🙂

 • Janine Veltman

  De naam is niet helemaal eerlijk maar ik wil ze toch eens gaan proberen.

 • Hilde

  Ik ben benieuwd naar de kokos die heb ik nog niet geproefd

 • Ik heb er eentje in de frigo liggen, wachtend op getest te worden 🙂 Ik moet eigenlijk alle verpakkingen nog eens goed bekijken, wel leuk dat er varianten zonder toegevoegde suikers zijn. De verpakking is wel handig om in je tas mee te nemen!

 • STAY UP TO DATE