Food find: Testa Omega 3 (+ winactie)

IMG_7160-001
Zoals ik jullie eerder al eens vertelde, slik ik Omega 3 voedingssupplementen. Waarom? Omdat Omega 3 niet door ons lichaam zelf aangemaakt wordt en het soms lastig is om voldoende uit voeding te halen. De vitaminen en mineralen uit Omega 3 zorgt ervoor dat mijn spieren, na een stevige krachttraining, minder stijf zijn. Thank god! Dat bespaart me een hoop spierpijn en gewaggel. Wanneer slik ik deze capsules niet? Wanneer ik voldoende Omega 3 uit mijn voeding kan halen, bijvoorbeeld wanneer er zalm op het menu staat. Welke Omega 3 capsules ik slik? Voorheen slikte ik de capsules van Body & Fit shop of Vitamine Store. Beide prima capsules. Toch ben ik sinds kort overgestapt naar de variant van het merk Testa. Waarom? Nou wel hierom.


Geen vis meer in de zee over 35 jaar?
Vis is de belangrijkste drager van Omega 3. Net als bij mensen, kan ook vis van nature geen Omega 3 aanmaken. Vis is voorzien van Omega 3, omdat hij Omega 3 rijke algen eet. Dit is ook de reden waarom wij jaarlijks miljarden kilo’s vis vangen, maar als we zo doorgaan zijn de zeeën in 2050 helemaal leeg. Niet alleen omdat er veel vis gegeten wordt, ook omdat er miljoenen visolie capsules van worden gemaakt. Maar wist je dat er voor 2 tot 3 visolie capsules, één haring nodig is? Dit wil dus zeggen, dat er voor één potje kilo’s vis nodig zijn. Dat klinkt heftig, niet?

De oplossing: Visvrije Omega 3
Gelukkig is er visvrije Omega 3! Testa maakt Omega 3 capsules die visvrij zijn. Jep, je leest het goed. Visvrije Omega 3 capsules. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar dat is het niet. Testa haalt haar Omega 3 namelijk niet uit vis, maar uit algen die buiten de zee worden geteeld. Testa’s Omega 3 bevat dezelfde gezondheidsvoordelen als de traditionele visolie, maar is daarentegen wel milieuvriendelijk.

Ik moet eerlijk toegeven dat, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Testa, ik behoorlijk in shock was. In shock over het feit dat wij de onderwaterwereld zo oneerbiedig behandelen. Één ding staat vast: Traditionele Omega 3 komt er bij mij niet meer in, vanaf nu gebruik ik Testa. Goed voor het milieu en nog steeds goed voor mijn lichaam.

Naast de milieuvoordelen, heb ik zelf ook een ander voordeel ervaren, namelijk: geen vieze visolie nasmaak. Na het slikken van de traditionele visolie capsule, kreeg ik vaak zo’n typische nasmaak. Die is sinds het gebruik van Testa verdwenen. Happy me!

IMG_7153-002

Win Testa Omega 3 capsules t.w.v. €22,95
Ben jij nu ook nieuwsgierig naar deze visvrije Omega 3 capsules? Dan kan ik jou misschien heel blij maken. Ik geef namelijk een twee maanden verpakking weg (60 capsules). Hoe je mee kunt doen? Dat is heel simpel:

Like Befitandfashionable.com op Facebook
Like de actiefoto op Facebook

Extra kans maken?
Like Testa Omega 3 op Facebook 
Volg Befitandfash op Instagram

De winnaar of winnares wordt 3 juni bekend gemaakt.

Gefeliciteerd Manouk Sjouw! Jij wint de Testa Omega-3 twee maanden verpakking. Stuur je even een mailtje naar anoukdonkers@befitandfashionable.com?

IMG_7156-001

 • Manouk Sjouw

  Ik wist niet dat er zoveel vissen werden gevangen. Ongelofelijk en dat voor een zo simpel ogend tabletje. Top initiatief! Zou ze graag eens proberen.

 • Janine Veltman

  Heftig! Wat wij mensen toch met de natuur doen.. Vreselijk. Goed dat er een milieuvriendelijke variant is en er steeds meer aandacht is voor de natuur en de dieren. Zou Testa heel graag eens willen proberen. Xx Janine

 • Lenneke Grooijen

  Wat een goed alternatief! Ik zou de omega capsules heel graag eens proberen. -X- Lenneke

 • Demi

  Wat goed dat er bedrijven zijn die aandacht schenken aan het milieu. Ben erg benieuwd naar deze visvrije capsules. Zou een goede vervanging zijn voor mijn normale visolie capsules 🙂

 • Esther

  Goed concept! Ik doe graag mee om ze eens te proberen 🙂

 • Joelle

  Ik doe heel graag mee! Ben erg benieuwd en help graag mee aan een beter milieu.. dus als het bevalt ga ik ze zowiezo eens kopen!

 • Sandra Neeken

  Oh wat een ontzettend goed alternatief is dit zeg! Ik wist niet eens dat er zoveel vis voor nodig was, dat wordt helemaal niet zo goed gecommuniceerd. Zou deze visolie heel graag eens willen proberen, wie weet kan ik ze daarna zelf blijven gebruiken 🙂 xxx

 • Jill

  Hier word ik echt blij van, merken die zich inzetten voor het milieu. Gelukkig gebeurd dat ook steeds vaker. Ik help graag een handje dus wil deze capsulles heel graag toevoegen aan mijn milieu vriendelijke keukenkastjes. Duimen 🙂

 • Manon Heijland

  Ik heb je website pas sinds kort ontdekt, wat schijf je goede stukjes! Heel leuk! Deze visolie capsules zou ik heel graag eens willen proberen, ben erg benieuwd naar de verschillen of juist de niet-verschillen met de capsule die ik slik. Natuurlijk help ik het milieu graag een handje, dus als ze bevallen ga ik ze ook zelf aanschaffen. x Manon

 • STAY UP TO DATE