Food find: Withlocals

withlocals diner eindoven review ervaringen
Afgelopen weekend heb ik iets gedaan, wat ik uit eigen initiatief misschien wel nooit gedaan zou hebben. Op uitnodiging van het nieuwe concept Withlocals, ben ik bij een vreemde thuis gaan eten. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en vond het in het begin vooral spannend en ongemakkelijk, maar dankzij het enthousiasme van de hosts was de sfeer binnen no-time comfortabeler en vooral gezellig.

Withlocals
Marijn Maas, oprichter van Withlocals, at tijdens zijn huwelijksreis in Sri Lanka, regelmatig bij lokale bevolking thuis. Een volgens hem, unieke experience, die veel meer mensen zouden moeten kunnen meemaken. Met dat idee in zijn achterhoofd is Withlocals ontstaan. Het unieke concept maakt het mogelijk om bij locals te gaan dineren.

Na anderhalf jaar succes in verschillende Aziatische landen, komt Withlocals nu ook naar Nederland (Amsterdam/Eindhoven).Via de app of website van Withlocals boek je gemakkelijk een diner bij jouw favoriete thuischef.

Mijn ervaring
Afgelopen vrijdag stond ik samen met mijn vriend, een vriendin en haar vriend voor een compleet vreemde deur. Spannend vonden we het allemaal wel, maar toen de deur open gedaan werd door twee enthousiaste Eindhovenaren was de spanning al gauw verdwenen. Ik heb genoten van de mooie locatie, de Brabantse sfeer en natuurlijk het lekkere biologische en lokale eten van Marion.

We startten de avond met een amuse en aperitiefje in de tuin, omdat het buiten begon te druppelen, schoven we binnen aan de eettafel -die overigens prachtig gedekt was- aan, waar het volgende gerecht al klaar stond. Dit was een coquille op smaak gemaakt met knoflook, olijfolie, zeezout en peterselie, geserveerd met vers brood en een frisse citroenachtige wijn. Heerlijk! Als volgt kregen we een van mijn favoriete soepjes voorgeschoteld, namelijk komkommer-avocado soep met een snufje chili. Ook van het hoofdgerecht werd ik erg blij. Marion serveerde verse asperges met zalm medaillons, een puree van pastinaak en weer een heerlijk passend wijntje. Als toetje aten we yoghurtijs met zelfgemaakte aardbeiensaus en genoten we van een vers kopje muntthee. Al met al, een unieke ervaring en een thuischef om aan te raden!

withlocals diner ervaringen aanrader

withlocals review ervaringen nederland  coquille voorgerecht withlocals
komkommer avocado soep met chili withlocals  asperge zalm puree pastinaak withlocals

yoghurt ijs withlocals

withlocals aanrader nederland

Mijn enthousiasme is groot en ik kan nog wel uren door blijven praten over mijn unieke ervaring met Withlocals. Ik raad iedereen aan om gewoon eens te boeken. Je ontmoet nieuwe mensen en maakt kennis met verschillende keukens die op een speciale manier bereid en geserveerd worden. Je weet van te voren niet wat je te wachten staat en het is misschien even spannend maar dat maakt de ervaring alleen maar leuker!

En.. ga jij boeken?

Beeld: MarketingLynx

 • Rinske

  Ik ken withlocals nog niet maar het klinkt als een leuke en uitdagende belevenis. Geloof ik dat ik mijn vriend ook maar eens mee moet nemen ?

 • Simoon

  Apart om bij iemand die je helemaal niet kent te gaan eten. Begrijp dat je het spannend vond. Ik ben nu wel heel erg nieuwsgierig!!

 • Sandra

  Leuk geschreven en mooie foto’s!

 • Manouk Sjouw

  Wat een mooie foto’s. Ziet er gezellig uit en zo te lezen was het dat ook 🙂

 • Lenneke Grooijen

  Het eten ziet er heerlijk uit! Ik ga snel eens kijken wanneer die host nog een plekje heeft 😀 -X-

 • Lonneke

  Gaaf zeg om zo nieuwe mensen te leren kennen en gewoon eens ongegeneerd te kunnen kletsen met onbekenden. Lijkt me een hele bijzondere ervaring!

 • Janine Veltman

  Ik kende dit concept nog niet. Amsterdam en Eindhoven zijn allebei niet heel dichtbij, maar ik ga zeker eens kijken op de website want het klinkt zo gezellig en lekker.

 • STAY UP TO DATE