Food special: Detox challenge day 1

Een duffe kop, knorrende maag, lekkere smoothies en een goed vullende soep. Ja, zo zag dag 1 van mijn 5- daagse detox challenge eruit. Het is even wennen hoor dat sapvasten maar ik heb nu al het gevoel dat ik iets heb overwonnen. Voordat dag nummer 2 van start gaat, eerst nog even een terugblik op vandaag.

Ontbijt
Terwijl ik langzaam wakker werd, dronk ik een gember limoen sapje en een super green shot. Het was even doorbijten, die bittere smaak, maar gelukkig stond er ook nog een super green smoothie. En oh, die was lekker zeg! Benieuwd? Probeer ‘m ook uit. Dit is het recept:
detox super green smoothie IMG_4540
Wat heb je nodig voor de super green smoothie?
– 75 tot 100 ml water
– 1 appel (voorkeur: fuji of pink lady)
– 1/2 avocado
– 1/2 komkommer
– 25 gram spinazie
– snufje kaneel

Optioneel toevoegen
– 20 gram green protein mix
– ijsklontjes

Hoe maak je de super green smoothie?
– Schil de appel en snijd hem in stukken
– Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
– Schil de komkommer en snijd hem in stukken
– Mix het water, de appel, avocado, komkommer en de spinazie met een staafmixer of sapcentrifuge
– Voeg een snufje kaneel toe en mix nog een keer goed door
– Jouw super green smoothie is ready to serve!

Lunch
Mijn maag begon rond tien uur al te knorren. Hmm, dat was wel erg vroeg. Dit ging natuurlijk niet zomaar voorbij dus besloot ik om elf uur toch maar te beginnen met mijn lunch smoothie: de berry booster smoothie. Na de smoothie voelde ik me direct een stuk beter. De naam ‘booster’ is dus niet voor niets!
detox smoothie berry booster
Wat heb je nodig voor de berry booster smoothie?
– 150 ml kokoswater
– 150 gram bosvruchten
– 1 banaan
– 1/2 mango

Hoe maak je de berry booster smoothie?
– Gebruik je, net als ik, bosvruchten, uit de vriezer? Zorg er dan voor dat je deze op tijd uit de vriezer haalt zodat ze de tijd hebben te ontdooien
– Pel de banaan en breek hem in kleine stukken
– Verwijder de schil van de mango’s en snijdt het vruchtvlees voorzichtig van de pit af
– Mix het kokoswater, de bosvruchten, banaan en de halve mango met een staafmixer of sapcentrifuge
Enjoy jouw berry booster smoothie!

Snack
Rond een uur of drie kwam ik thuis van school en had ik, zoals gewoonlijk, stevige trek. Ik besloot de super green smoothie te maken, deze stond immers nog op mijn lijstje. Dit keer serveerde ik de smoothie niet in een juice jar, maar in een kom en at ik hem met lepel. Zo hield ik mezelf een klein beetje voor de gek. Het oplepelen van een smoothie lijkt tenminste nog op eten, toch? Haha 😉

Diner
Het was een uur of zes en ik merkte echt dat detox zijn werk begon te doen. Ik was licht in mijn hoofd, mijn maag bleef maar knorren en ik voelde me een beetje lusteloos. Natuurlijk had ik wel trek, want ja, dat heb ik immers altijd –ooops confession-. Gelukkig stond er nog een maaltijd op mijn detox lijstje: de courgette soep. En geloof het of niet, de courgette soep had ik binnen 15 à 20 minuutjes op tafel staan. En lekker dat ‘ie was. Echt een aanrader!
detox raw zucchini courgette soep
Wat heb je nodig voor de courgette soep?
– 2 courgettes
– 2 knoflookteentjes
– 1/4 rode ui
– 1 eetlepel olijfolie
– snufje zwarte peper
– snufje zeezout
– water naar eigen gewenste hoeveelheid

Hoe maak je de courgette soep?
– Schil de courgette en snijd hem in kleine stukjes
– Verhit de olijfolie een (soep)pan en fruit de uit
– Voeg de courgette stukjes toe en bak deze zo’n 3 minuten mee
– Voeg daarna ook het water, de peper en het zout naar smaak toe toe
– Breng het geheel aan de kook en laat de courgette 8 tot 10 minuten zachtjes doorkoken
– Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine
– Voilà! Jouw detox soep is klaar!

Terwijl ik dit schrijf, drink ik een kopje kruidenthee en voel ik mijn ogen steeds zwaarder worden. Het is tijd om naar bed te gaan. Een stuk vroeger als normaal maar hey, een paar uurtjes slaap extra is zeker niet verkeerd! Ik wens jullie nog een fijne avond en natuurlijk welterusten! Morgen vertel ik jullie meer over detox dag twee. X

Mede mogelijk gemaakt door: YourSuperfoods.nl

 • YasmineHK

  De smoothies zien er goed uit! Nog vier dagen doorzetten. You can do it! X

 • Kim

  Het klinkt best wel zwaar. Knap dat je het allemaal zo positief bekijkt. Slaap lekker! xoxo Kim

 • Zo knap dat je dit doet. Blijf wel goed op jezelf letten, niet dat je er slapper van gaat worden.
  Heel benieuwd naar de rest van de dagen.
  Ik ga vanavond denk ik voor de courgettesoep!

 • Heel knap dat je dit volhoudt, zou het echt niet kunnen! Al hou ik wel echt van smoothies. xo

 • Lenneke Grooijen

  Wat knap zeg! Lijkt me behoorlijk heftig.. alleen maar sapjes, smoothies en soep. Je bent een doorzettertje volgens mij. Succes nog! -X- Lenneke

 • Die courgettesoep klinkt erg lekker!
  Lijkt me echt zwaar joh, alleen maar sap. Ik vind eten veel te lekker!

 • YasmineHK

  Ik heb de berry booster smoothie gemaakt en oh zóo lekker!!

 • STAY UP TO DATE