Food special: Detox challenge day 2

Na een onrustige maar lange nacht -van maar liefst 10 uur slapen- was het tijd om op te staan. Het was tijd voor detox dag twee. Vandaag stond er o.a. gember limoen water, een green banana smoothie, een munt komkommer smoothie en courgette soep op het programma. Zo zag mijn dag eruit…

Ontbijt
Vreemd genoeg had ik geen of (bijna) geen eetlust. Niet alleen vreemd omdat ik gisteren voor mijn doen enorm weinig gegeten had, ook vreemd omdat het ontbijt by far mijn favoriete maaltijd van de dag is. Aangezien ik totaal geen trek had, besloot ik eerst even een warme douche te nemen en daarna pas te beginnen aan het ontbijt: gember limoen water en een green banana smoothie.

Wat heb je nodig voor gember limoen water?
– 1cm gepelde gember
– citroensap van een halve citroen
– limoensap van een halve limoen
– 250ml warm water

Hoe maak je gember limoen water?
– Kook water in een waterkoker
– Snijd de citroen doormidden, knijp het sap eruit of gebruik een persmachine
– Doe hetzelfde met de limoen
– Snijd 1cm van de gemberwortel af en verwijder de schil met een dunschiller
– Voeg het citroensap en de gepelde gember aan het warme water toe. That’s it!

Wat heb je nodig voor de green banana smoothie?
– 8 bladeren romaanse sla
– 1/2 komkommer
– 75ml kokoswater
– 1/4 avocado
– 1 banaan

Optioneel
– ijsklontjes
– 10 gram green protein mix

Hoe maak je de green banana smoothie?
– Breek 8 bladeren van de romaanse sla krop af en was ze goed onder de kraan
– Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken
– Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
– Pel ook de banaan en breek hem in stukken
– Mix de bladeren romaanse sla, de komkommer, de avocado, de banaan en het water met een staafmixer of sapcentrifuge
– Geniet!

gember citroen en limoen water-001green banana smoothie detox - ervaringen met detoxen - be fit and fashionable

Lunch
Fontys is soms toch best wel lief. Mijn lesdag duurde vandaag namelijk maar tot één uur. Ik kon dus lekker thuis lunchen en dat had twee voordelen. 1. Ik hoefde geen smoothie mee te nemen naar school. 2. Ik kon thuis met de blender in de weer en een super verse smoothie maken. Yay!

Wat heb je nodig voor de munt komkommer smoothie?
– 1 limoen
– 1 komkommer
– 1 appel
– handje muntblaadjes
– 75 ml water

Hoe maak je de munt komkommer smoothie?
– Snijd de citroen doormidden, knijp het sap eruit of gebruik een persmachine
– Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukjes
– Doe hetzelfde met de appel
– Mix het citroensap, de komkommer, de appel, de muntblaadjes en het water met een staafmixer of sapcentrifuge
– De frisse munt komkommer smoothie is ready to serve! Enjoy!

detox komkommer munt smoothie recept be fit and fashionable ervaringen met detoxen

Avond
De avond naderde. Pfoeh. De detox valt toch een stuk zwaarder dan ik had verwacht. Ik ben echt een avond mens en ga dan ook het liefst iets ondernemen in de avonduren. Werken, sporten, de stad in of een film marathon kijken, whatever.  Nu ik detox is dit wel anders. Ik ben moe, lusteloos, krijg steeds meer last van de detox bijwerkingen* en ik wil het liefst mijn bed induiken. Maar genoeg geklaagd want er was ook een lichtpuntje vanavond: de courgette soep. De soep was namelijk nog lekkerder dan gisteren! Ik had de soep voor vandaag gisteren al opgezet, waardoor de soep steviger was en meer smaak had. Omdat de soep zo lekker was en ik de snack in de middag overgeslagen had, besloot ik mezelf te verwennen: Ik at drie borden soep! I’m a cheater #oops

Het recept voor de courgette soep vind je hier!

Nou, ik duik lekker mijn bed in. Morgen vertel ik jullie over dag nummer drie. X

Mede mogelijk gemaakt door: YourSuperfoods.nl

 • Je houdt het goed vol! Heel knap werk. Snap dat het avondeten en de avond zo vies kunnen tegen vallen midden in een detox kuur.

 • Lenneke Grooijen

  Doorzetter! Knap hoor dat je het ondanks de bijwerkingen zo goed volhoudt.

 • Wow wat knap dat je dit doet! Goed dat je het kan volhouden 🙂 Dat sapje ziet er best lekker uit! Liefs

 • Janneke

  Super knap van je dat je dit doet. Ik wil volgende week ook beginnen, misschien dat ik de mixen van yoursuperfoods dan ook ga bestellen!

 • marly

  Ik heb ergens gelezen dat je nooit in de winter moet detoxen maar in het voorjaar. Je lichaam schijnt in de winter, net als de natuur in de reserve stand te staan. In het voorjaar is de ideale tijd voor detox wanneer je lichaam vol energie zit. Tip voor volgend jaar 😉

  Daarom is het nu extra zwaar

 • STAY UP TO DATE