Food special: Detox Challenge Day 3

Voordat ik aan de detox kuur begon, heb ik me natuurlijk ingelezen via het internet, magazines en natuurlijk bij de mensen om me heen. Vrijwel iedere bron vertelde dat de eerste drie dagen van een vijfdaagse kuur het zwaarst zouden zijn, met als hoogtepunt dag nummer drie. En dat heb ik gemerkt vandaag. Vandaag was een heftige dag. Niet perse vanwege het gemis van hartige etenswaren maar ook door het lusteloze gevoel en de vermoeidheid.

Ontbijt
Ondanks de bijwerkingen mocht ik eigenlijk niet klagen. Ik hoefde de deur amper uit vandaag. Ik moest in de avonduren werken maar was de rest van de dag vrij. ‘S morgens had ik dus alle tijd van de wereld om lekker rustig wakker te worden met de super green smoothie, die op het programma stond.

Het recept voor de super green smoothie vind je hier!

Lunch
De lunch werd vandaag een latertje. Ik had totaal geen trek maar besloot rond een uur of twee toch maar te beginnen aan de hot pink smoothie. Die overigens overheerlijk was! Nadat ik de smoothie op had voelde ik me weer een stuk energieker. Ik had meer zin om iets te gaan ondernemen. Toch besloot ik me rustig te houden en mijn energie te sparen. Ik moest immers ’s avonds nog gaan werken.

Wat heb je nodig voor de hot pink smoothie?
– 1 rode biet
– 3 bladeren boerenkool
– 1 handje (bevroren) bosvruchten
– 1/2 komkommer
– 1/2 avocado
– 1 banaan
– sap van een halve limoen
– 100 ml water

Optioneel
– 10 gram Forever beautifull mix 

Hoe maak je de hot pink smoothie?
– Kook de rode biet voor 15 tot 20 minuten in ruim water
– Breek 3 bladeren van de boerenkool af en was ze goed onder de kraan
– Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken
– Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
– Pel de banaan en breek hem in kleine stukken
– Snijd de limoen doormidden, knijp het sap eruit of gebruik een persmachine
– Schud het water af en pel de rode biet
– Mix alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine
– En enjoy jouw hot pink smoothie!

detox hot pink smoothie - smoothie met rode biet - recept - detoxen mijn ervaringen - dag 3 van de 5

Snack
Ondanks mijn late lunch kreeg ik rond een uur of vier alweer trek. Ik besloot, zoals gepland, de super green smoothie klaar te maken. Dit keer dronk ik de smoothie niet uit een glas, maar at ik hem met een lepel uit een kommetje. Yummie!

Het recept voor de super green smoothie hier!

Diner 
Stiekem keek ik er al een paar dagen naar uit: de detox spinazie soep. Spinazie is een van mijn favoriete maaltjes dus een soep van spinazie moet wel in de smaak vallen. En ja hoor, de soep smaakte heerlijk! Ik voelde me weer vol energie en had zin om te gaan werken.

Wat heb je nodig voor de detox spinazie soep? (goed voor 2 grote borden)
– 350 gram spinazie
– 1 courgette
– 2 avocado’s
– 1/2 ui
– 1 teentje knoflook
– scheutje virgin olijfolie
– min. 200 ml water

Optioneel
– 10 gram Super Green Mix

Hoe maak je de detox spinazie soep?
– Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes
– Fruit de ui in een scheutje olijfolie en voeg na twee minuten ook de knoflook toe
– Was de spinazie en de courgette
– Kook de spinazie ongeveer drie minuten in 200 ml water in dezelfde pan
– Snijd de courgette in kleine stukken en voeg ook deze toe in dezelfde pan
– Terwijl alles zachtjes pruttelt kun je aan de slag met de avocado: Verwijder de schil en vergeet ook de pit niet
– Pureer of blend de avocado tot een gladde mousse en voeg ook deze toe in dezelfde pan
– Laat de soep even pruttelen en pureer hem daarna met een staafmixer tot een gladde massa
– Voeg eventueel nog wat extra (kokend) water toe en jouw soep is ready to serve!
IMG_4606

Extra snack
Rond een uur of tien kwam ik thuis na een avond werken. Het werken viel me trouwens een stuk zwaarder dan verwacht. Een keer bukken was eigenlijk al te veel. Toen ik thuis kwam was ik logischerwijs ontzettend moe en had ik honger. Ik besloot naar mijn lichaam te luisteren en niet met een hongergevoel mijn bed in te kruipen. Ik maakte een extra smoothie en koos voor een van mijn favo detox smoothies: de berry booster smoothie. Dat deed me gelukkig goed. Ik voelde me weer een stuk beter. Op naar morgen! X

Mede mogelijk gemaakt door: YourSuperfoods.nl

 • Gelukkig ben je bijna klaar met de vijfdaagse kuur, nog even doorzetten 🙂 die hot pink smoothie ziet er leuk uit!

 • Dit klinkt zwaar. Ik vind het heel knap dat je het zo goed doet. Ik ben er morgen weer ben heel benieuwd!

 • Nog eventjes volhouden! Super goed van je 🙂

 • Justine

  Pff.. ik vind het knap van je hoor. Super Anouk! Nog even volhouden 🙂

 • Sas

  Waar blijft dag 4?

 • Janneke Aarts

  Ik heb vanavond de spinazie soep gemaakt. Er(ru)g lekker <3

 • Sandra Neeken

  Oh ik vind spinazie super lekker! Goed idee om er eens soep van te maken.

 • STAY UP TO DATE