Food special: Detox challenge day 4

Na een korte en onrustige nacht was het alweer tijd voor detox dag nummer vier –3 down 2 to go-. Vandaag stond er een green banana smoothie, een crazy kale smoothie en spinazie soep op het programma. Zo zag mijn dag eruit…

Ontbijt
Slaperig zat ik aan de ontbijttafel te wachten op mijn smoothie. Ja,  je leest het goed, te wachten. Mijn moeder was namelijk zo lief om de green banana smoothie voor me klaar te maken. En om eerlijk te zijn, kon ik ook wel wat verwennerij gebruiken. De korte nachtrust had me niet goed gedaan. Tenminste dat dacht dat ik want na een rustige opstart, met een kopje kruidenthee en natuurlijk de green banana smoothie, voelde ik me als herboren. Het was alsof ik langzaam weer opleefde. Ik kreeg weer energie, zin in de dag en voelde me gewoon weer happy.

Het recept van de green banana smoothie vind je hier!

green banana smoothie detox - ervaringen met detoxen - be fit and fashionable

Lunch
Je kent het wel. Een berg huiswerk waar maar geen einde aan lijkt te komen. Zo’n berg stond er dus ook nog op mijn to-do lijstje. Hoewel de berg oneindig leek, heb ik vanmorgen alle opdrachten afgekregen. Wow, wat was ik daar blij mee. Een lekkere lunch was dan ook wel op zijn plek. Ik dook de keuken in om de crazy kale smoothie te maken, die ik overigens voor het eerst maakte. Oh I ❤ it!

Wat heb je nodig voor de crazy kale smoothie?
– 200 gram (bevroren) bosvruchten
– 1 banaan
– 2 geperste sinaasappels
– 3 boerenkool bladeren

Optioneel
– 20 gram green protein mix

Hoe maak je de crazy kale smoothie?
– Was de boerenkool bladeren
– Pel de banaan en breek hem in stukken
– Pers de sinaasappels met een sinaasappelpers of sapcentrifuge
– Mix de boerenkool en de sinaasappelsap met een blender of staafmixer
– Voeg ook de banaan en bosvruchten toe en mix opnieuw
– Geniet!
crazy kale smoothie detox recept aanrader mijn ervaringen

Diner
Net als gisteren, stond ook vanavond de detox spinazie soep op het programma. Yummie!

Het recept voor de detox spinazie soep vind je hier!

Dit was alweer de enerlaatste dag van mijn 5- daagse detox challenge. Nog een dagje volhouden en dan heb ik het gewoon gedaan. Stiekem ben ik best wel een beetje trots op mezelf.

Mede mogelijk gemaakt door: YourSuperfoods.nl

  • Janneke Aarts

    Je bent een kanjer! Goed bezig!

  • Sas

    Nice! Thanks for the recipes 🙂

  • Sandra Neeken

    Knap hoor dat je het zo goed hebt volgehouden. De smoothie ziet er heel lekker uit. xxx

  • STAY UP TO DATE