Food special: Detox challenge day 5

Herboren. Zo voelde ik me toen ik vanmorgen wakker werd. Het was alsof ik in een nieuw en vooral energiek lichaam wakker werd. Ik voelde me weer helemaal mezelf. Mijn lichaam had weer fut en ik voelde me fit. Ik had zin in de dag en was ondanks de harde regen en storm super vrolijk. Mijn dag kon niet meer stuk!

Ontbijt
Ik zal het toegeven. Ik ben geen ochtendmens maar natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals wanneer ik iets heel leuks op de planning heb staan of wanneer ik met mijn allerbest been uit bed ben gestapt. Vandaag was zo’n uitzonderingsochtend. Ik was ontzettend happy dat ik me weer zo fit voelde en kon niet wachten om dingen te gaan ondernemen. Mijn stiefvader en broertje waren hier niet zo blij mee. Ze vonden me eerder irritant op de vroege morgen. Normaal zeg ik vrijwel niks tijdens het ontbijt maar dit keer begon ik al te neuriën tijdens het maken van mijn ontbijt -de berry booster smoothie-. Oepsie!

Het recept voor de berry booster smoothie vind je hier!

Lunch
Na een halve dag school was het tijd om te gaan lunchen. Vandaag stond er de green peer smoothie op het programma en omdat ik gek ben op peer werd ik daar heel blij van!

Wat heb je nodig voor de green peer smoothie?
– 50 gram spinazie
– 3 selderie stengels
– 1 komkommer
– 100 ml (kokos)water
– 1/2 avocado
– 2 peren

Optioneel
– 10 gram super green mix 

Hoe maak je de green peer smoothie?
– Was de spinazie en de selderie stengels
– Snijd de selderie stengels in kleine stukken
– Schil de komkommer en snijd hem in stukken
– Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
– Schil de peer en snijd hem in kleine stukken
– Mix alle ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine
– Jouw green peer smoothie is klaar!
green peer smoothie detox recept aanrader mijn ervaringen met detoxen

Diner
Normaal gesproken eet ik ’s avonds altijd laat, of in ieder geval laat voor Nederlandse begrippen. In plaats van een uur of acht, at ik vandaag al om half zes zodat ik daarna nog even kon gaan trainen -dit was alweer bijna een week geleden!- Ik maakte zoals gepland de pompoensoep maar ik foetelde wel een beetje. Ik koos voor pitten en zaden als topping om mijn lichaam alvast een voorproefje te geven op de vaste voeding die ik vanaf morgen weer mag gaan eten.

Wat heb je nodig voor de pompoensoep?
– 1 pompoen
– 200 gram wortelen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 liter water
– scheutje olijfolie
– snufje zout en peper

Optioneel:
– Pompoenpitten
– Zonnebloempitten
– Sesamzaad

Hoe maak je de pompoensoep?
– Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten en draden
– Schil de pompoen met een scherp mes en snijd de pompoen in grove stokken
– Snijd de ui en de knoflook fijn
– Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflijn en de pompoen ongeveer 5 minuten
– Voeg water toe en breng het geheel aan de kook
– Laat de soep 10 pruttelen en pureer de soep als volgt met een staafmixer
– Breng de soep op smaak met een snufje peper en zout
– Genieten maar!
pompoensoep

Snack 
Na de training vond ik dat ik wel een cheat-meal verdient had. Ik besloot een bakje soya yoghurt te eten met een banaan en een klein beetje granola. De detox was immers (bijna) voorbij en een makkelijk verteerbaar bakje soya yoghurt kan nooit kwaad. Oh wat heb ik genoten!

Detox challenge dag 5/5
Ik heb genoten van de lekkere smoothies maar soms was het toch wel een beetje af zien. Bijvoorbeeld wanneer de rest van de family aan het genieten was van een lekker stukje zalm of courgetti. Voor iemand, als ik, die happy wordt van eten, het leuk vind om te koken en te bakken en eten ziet als gezelligheid, is zo’n detox kuurtje toch niet zomaar even doen. Maar ik heb het gewoon gedaan! Dag 5/5 is voorbij en ik ben stiekem wel een beetje trots op mezelf.

Wat heeft het nu eigenlijk opgeleverd? Wat de detox kuur van binnen heeft gedaan kan ik natuurlijk niet zo gemakkelijk checken. Wel wil ik graag met jullie delen wat ik zie en voel na het detoxen.
– Ik voel me fitter en heb meer energie als ooit te voren
– Mijn huid is egaal, zacht en heeft meer kleur dan normaal gesproken in deze tijd van het jaar.
– Ik voel me sterker, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Het voelt alsof ik alles aan kan.
– Ik geniet meer. Gek genoeg, voelt niet alleen vastvoedsel als een cadeautje maar alles wat ik doe.

Wil jij net als ik je lichaam een korte reset geven, waarin het zichzelf kan reinigen en versterken? Met behulp van dit artikel kun je morgen nog beginnen!

Mede mogelijk gemaakt door: YourSuperfoods.nl

 • Daniëlle

  Super knap dat je het zo goed volgehouden hebt! Je mag trots op jezelf zijn. De resultaten beloven veel goeds. Ik ga het andere artikel nu lezen, misschien dat ik deze week ook wel ga beginnen!

 • Kim

  Knap hoor! Ik kan me heel goed voorstellen dat een gewoon bakje yoghurt dan ineens heel goed smaakt 🙂

 • Ik vind dit zo knap van jou. Het idee dat mijn tanden nergens op kunnen kauwen. Moet wel een bite hebben.

  Nogmaals heel knap!

 • Lenneke Grooijen

  Super gedaan! Je mag trots zijn op jezelf! -X- Lenneke

 • STAY UP TO DATE