Favorieten: 8x skinny varianten

Mijn liefde voor gezonde voeding is groot. Waar ik een aantal jaar geleden nog liever een vette hap naar binnen propte, eet ik nu een vers stuk fruit, (vergeten) groente of lekkere peulvrucht. Dit geldt trouwens ook voor het drinken van frisdrank. Geef mij maar gewoon een lekkere juice, smoothie of een simpel glas water. Dat wil overigens niet zeggen dat ik nooit zin heb een frietje, pizza, ijsje of chocolade brownie. De reden voor die verlangens hoef ik niemand uit te leggen toch?

Herkenbaar? Dan heb ik fijn nieuws: Je kunt namelijk zwichten voor die verlangens, zonder je lichaam te kort te doen aan voedingsstoffen of je lichaam te overladen met verzadigde vetten. Je maakt gewoon een skinny variant van het ongezonde recept. Wees creatief en je zult zien dat deze varianten minstens zo lekker smaken dan de ongezonde versie.

vegan chocolade hazelnoot brownie recept
1. Brownies → bekijk het recept

Soms is het geen kwestie van verlangen. Soms is het een kwestie van nodig hebben. Zo heeft vrijwel iedere vrouw op zijn tijd chocolade nodig. Jup, ook ik maak me schuldig aan deze needs. Hoe ik dat gevoel bevredig? Door het eten van deze brownies bijvoorbeeld. Na een paar happen voel ik me het gelukkigste meisje op aarde.

gezonde frietjes van zoete aardappel - recept een echte aanrader - be fit and fash2
2. Frietjes → bekijk het recept
Iedereen heeft wel eens trek in een frietje. Ik in ieder geval wel. Al moet ik toegeven dat ik inmiddels eerder zwicht voor groentefrietjes, dan voor een klassieke zak friet. De smaak van groentefriet is niet alleen verrassend lekker, ook kun je eindeloos variëren met verschillende groenten. Mijn favoriet? Frietjes van zoete aardappelen.

nicecream gezond ijs recept met banaan en aardbeien
3. IJs → bekijk het recept
Ik ben een echte ijsliefhebber. Je kunt me er zelfs ’s nachts voor wakker maken. Helaas is zo’n roomijsje niet zo gezond. Er zitten vaak enorm veel suikers in. Gelukkig is er een skinny variant die je heel makkelijk thuis kunt maken, zelfs zonder ijsmachine.

recept voor wrap pizza be fit and fash
4. Pizza → bekijk het recept
Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken en dus ook voor een gerecht als pizza. Als ik geen zin heb om te zondigen, maak ik gewoon een skinny wrap pizza. Easy as that!

Skinny chocolademelk recept
5. Chocolademelk  → bekijk het recept
In de zomer lekker als milkshake, in de winter heerlijk als opwarmertje. Deze skinny chocolademelk is goed voor ieder seizoen en vele malen gezonder als de variant uit pak.

food tip groenen chips #befitandfash
6. Chips → bekijk het recept
Netflix aan en een zakje chips erbij. Ik zeg: Yes please, maar dan wel met deze skinny variant: groenten chips uit de boven.

gezonde hazelnootwafels met blauwe bessen en kokos als ontbijt of na de work-out recept van befitandfash
7. Wafels → bekijk het recept
Gek genoeg doet de geur van wafels me keer op keer weer verlangen naar zo’n suikerbaksel. Lekker vind ik hem zeker, maar achteraf loop ik keer op keer met buikpijn of een misselijk gevoel. Een suikerbaksel dat niet helemaal lekker is dus. Gelukkig heb ik na het eten van deze skinny variant nergens last van.

recept gezonde lichte pasta - courgetti met scampi's en gerookte zalm-001
8. Spaghetti →  bekijk het recept
Zoals ik al zei ben gek op de Italiaanse keuken. Pizza’s, pasta’s, anti-pastis. Ik vind het allemaal heerlijk! Het zal je dan ook niet verbazen dat de lichte variant van spaghetti, gemaakt van courgette, behoort tot mijn favorietenlijstje.

 • Britte

  Handig overzicht!

 • Britt van de Vorst

  Courgetti! Hmmmm!

 • Sandra Neeken

  Super handig voor cravings. Kan ik maken waar ik zin heb zonder schuldgevoelens. Ideaal!

 • All good in one post. Saven!

 • Tessa

  Heerlijke recepten! Deze ga ik zeker onthouden 🙂

 • Liza

  Wat ben je toch een inspirerend mens! Deze recepten zijn perfect en echt ideaal voor craving momenten. Ik heb er in de winter altijd wat ergere last van.. dat ik meer trek heb ik in zoete dingen zoals chocomel of speculaas koekjes enzo. Dit helpt! Thanks babe!

 • Karlijn den Bosch

  Ohhh dat courgetti recept van jou is mijn favoriet!!

 • STAY UP TO DATE