Personal: Ben jij al festival-klaar?

we're festival ready
De meimaand is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor een heleboel leuke feestjes, want het festivalseizoen begint weer. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Bevrijdingsfestival, 7th Sunday, Flying Dutch en natuurlijk Extrema Outdoor België. Ik krijg bij het schrijven van deze namen alweer kriebels in mijn buik. Een lekkere beat, het zonnetje, vriendinnen en natuurlijk een fijne festival outfit. Heerlijk! Heb jij er ook zo’n zin in? Ik in ieder geval wel en met deze handige tips ben jij binnen no time festival-klaar.

Tip 1. Vergeet je ticket niet
Ja geloof het of niet, ik ben eens zo stom geweest om mijn entree-ticket te vergeten. Tsja, en zonder ticket, geen festival toegang. Ik mocht van geluk spreken dat mijn lieve moeder speciaal voor mij in de auto stapte, om mijn ticket te komen brengen. Dat auto ritje duurde voor haar overigens wel een paar uur. Oepsie!

Tip 2. Bewaar jouw waardevolle spullen veilig
Zorg dat je een goede, stevige tas meeneemt om jouw overnachtingsspullen in mee te nemen. De kans is groot dat je een stuk moet lopen, voordat je überhaupt bij jouw campingplaats bent. Voor het festival zelf, is het handig dat je een compact maar fashionable tasje meeneemt, eentje die je om kunt doen en voor je kunt hangen. Rugtassen lijken handig, maar zijn erg gevoelig voor zakkenrollers. Deze tasjes zijn bijvoorbeeld perfect om tijdens het festival te dragen:

    mochila-traditional-paars-pf
Taupe Festival Clutch €49,95 (My Jewellery) – My Mochilla €129,95 (Mode Musthaves)

Tip 3. Voorkom zere voeten
Ga jij naar een meerdaags festival? Neem dan gewoon een paar extra schoenen mee. Wanneer een fikse regenbui het festivalterrein dan verandert in een modderpoel, wissel jij heel slim jouw hippe espadrilles om voor een paar regenlaarsjes. Zo veranderen die leuke espadrilles niet in bruine moddermonsters en blijven jouw voetjes lekker droog.

Tip 4. Overleef Hollandse buien met een waterdichte tent en poncho
Zoals we allemaal weten is het weer in ons kleine kikkerlandje niet altijd even betrouwbaar. Precies daarom is het belangrijk, dat je goed voorbereid bent op een stevige plensbui. Kies er daarom, bij een meerdaags festival,altijd voor om een waterdichte tent mee te nemen en vergeet natuurlijk ook je poncho niet.Click to close    
Koepeltent €64,95 (Bever Outdoor) – Poncho €7,95 (Loveforrain)

Tip 5. Houd je smartphone in leven!
Oh wat moeten we toch zonder onze dierbare smartphone? Die oh-zo-leuke festival momenten moeten toch gewoon worden vastgelegd! Daarvoor moet je natuurlijk wel een volle batterij hebben. Helaas is een tent niet voorzien van een stopcontact, maar gelukkig zijn er op de meeste festivals oplaadpunten beschikbaar. Belangrijk is wel dat je zelf een oplader meeneemt en wat nog handiger is, is een portable oplader, wanneer de batterij van je telefoon het echt bijna begeeft. 

Beeld: Pinterest, Bever, Loveforrain, My Jewellery, Mode Musthaves

 • Linda de Jong

  Fijne tips! Ik maak zelf ook altijd een lijstje van dingen die ik niet moet vergeten mee te nemen, ook heel fijn 🙂

 • Daniëlle

  Handig zo’n lijstje met tips!

 • Lenneke Grooijen

  Ik heb er ook heel erg veel zin in! Fijn dat je jouw tips deelt.

  P.s. ik ben ook ooit zo stom geweest om mijn ticket te vergeten dus je bent niet de enige hahaha -X- Lenneke

 • Senne

  Hahaha een waterdichte tent. Met de nadruk op waterdicht, zou wel fijn zijn inderdaad. Mijn tentje stond vorig jaar blank en daar geloof dat is echt niet leuk. xxx

  • Ik ben geen fan van regen dus een tent die blank staat vind ik ook niet echt leuk klinken. Nouja, heb je dat ook weer eens meegemaakt toch? De waarde van een goede waterdichte tent, zul je in ieder geval in het vervolg niet meer onderschatten haha 😉 Liefs, Anouk

 • Kim van Daal

  Goed idee om zelf een oplader mee te nemen! Ik had het namelijk niet op mijn lijstje geschreven omdat ik had gelezen dat er daar oplaadpunten met opladers zouden zijn. Thanks!

 • Wendy

  Handig zo’n lijst met tips!

 • Janneke Aarts

  Stom he! Rugzakken zijn zo leuk alleen niet echt veilig op een festival.

 • STAY UP TO DATE