Work-out: 10 redenen om vandaag te gaan sporten

10 redenen om vandaag te trainen sporten
Oh, wat heb ik genoten van het tropische weekend! Zon, bbq-feestjes en een stevige work-out. Een stevige work-out? Nee, daar is het helaas niet van gekomen dit weekend. Herkenbaar? I feel you. Vandaag trek ik jou (en mezelf) over de streep om gewoon te gaan trainen. Ik deel 10 redenen om vandaag te gaan sporten.

1. Herinner je je goede voornemens nog? Exactly: op naar de gym!

2. Geef toe. Het gevoel tijdens en na een training is gewoon heel erg fijn. Als je er eenmaal bent, gaat het eigenlijk vanzelf en na een training voel je je stukken beter. Hoe trots voel je je achteraf als je eigenlijk liever niet wilde gaan?

3. Teveel aan je hoofd? Sport het eruit! Geloof me, dit werkt écht! Tijdens een training maak je je hoofd leeg en kun je vervolgens met een schone lei beginnen aan je to-do lijstje.

4. Progressie! Vorige week lukte het je om je vijf pull-ups te doen, op naar de tien. Blijven oefenen!

5. Squatten in de achtertuin onmogelijk? Dat zullen we nog wel eens zien! Je kunt trainen waar je maar wil, dus wanneer je geen zin hebt om een bezoekje te brengen aan de gym, train dan gewoon lekker thuis!

6. Stel korte termijn doelen op en beloon jezelf als je een doel behaald hebt, bijvoorbeeld op een paar nieuwe sportschoenen. Die nieuwe sportschoenen zorgen opnieuw voor motivatie.

7. Het feit dat je je ook na een training al mag belonen, op bijvoorbeeld een extra grote (gezonde) maaltijd of snack.

8. Stel dat je van 7 uur s’ ochtends tot 11 uur s’ avonds wakker bent. Een half uurtje sporten is dan maar 3.125% van je dag. Gewoon even gaan dus!

9. Hoe kort de training ook mag zijn, iedere training heeft zin. Het is immers zo, dat iedere training dichterbij je uiteindelijke doel brengt. Stel je je training uit, dan stel je ook je doel uit. Neem van mij -miss ongeduldig- aan, dat wil je niet.

10. Even heel eerlijk. Deze redenen hebben we eigenlijk helemaal niet nodig. Wij kunnen dit en we weten dat we het kunnen. Stop dus met piekeren en ga gewoon een half uurtje bikkelen in gym. It will be worth it!

Sla jij ook wel eens een training over? Zo ja, hoe zorg jij ervoor dat je jezelf daarna weer oppakt? Laat je tips achter in de comments.

 • Ik heb dit weekend ook niet gesport, het was véél te warm. Maar vandaag ga ik er weer voor. 😀

 • Rinske Janssen

  Herkenbaar! Ik kon mezelf er ook niet toe zetten met het warme weer. Fijn lijstje dit! Allemaal dingen waarom ik moet gaan vandaag haha. X

 • Lenneke Grooijen

  Ik heb wel gesport maar het was zooo warm. Ik was na 10 minuten bekaf 😮 -X-

 • Simoon

  Na het weekend kan ik altijd wel wat motivatie gebruiken hoor haha.

 • Valerie den ridder

  Leuk dat je dit met ons deelt! Mijn motivatie is op het moment even weg, dus ik kan het goed gebruiken.. Haha 🙂

 • Willemijn

  Hele fijne motivatie tips! Ik had het even nodig zo voor de vakantie..

 • Heerlijk een artikel vol motivatie, dit heb je leuk geschreven.

  Ik moet zeggen dat het de afgelopen weken goed gaat en ik het sporten en hardlopen echt nodig heb. Dus yay 😉

 • Sandra Neeken

  Motivatie. Had ik wel weer nodig!

 • STAY UP TO DATE