Work-out: Hoe kom je af van een sportsleur?

voorkom sleur
Herken je dat? Je gaat netjes twee à drie keer in de week naar de sportschool maar het gaat vervelen. De uitdaging is weg. Tsja.. en dat is niet zo gek als je iedere keer hetzelfde rondje maakt. Het wordt een soort routine en routine is saaahaai. Daarom heb ik een paar tips om deze bekende sleur te doorbreken! Check it out.

Tips om van een sportsleur af te komen
– Je bent niet alleen in de sportschool dus kijk om je heen. Afkijken is toegestaan. Hierdoor kun je inspiratie opdoen en zelf een nieuw programma samenstellen.
– Daag jezelf uit, stap uit je comfort zone en ga ook eens dat krachthok in -ja, tussen alle mannen, so what?-.
– Ga sporten met een buddy. Samen heb je meer ideeën dan alleen en je kunt elkaar motiveren.
– Vragen mag! Vraag anderen of de sportschoolmedewerkers om advies. Zij hebben altijd wel nieuwe ideeën.
– Duik het internet op. Daar is altijd wel inspiratie te vinden voor nieuwe oefeningen. Kijk hier maar eens.
– Stel korte termijn doelen en verbreek je persoonlijke records. Na het behalen van een doel of overtreffen van een record, zal niet alleen je zelfvertrouwen groeien, maar ook je motivatie om weer nieuwe doelen te behalen.

Dit doe ik zelf ook. Wanneer ik merk dat iets saai of routinematig dreigt te worden, daag ik mezelf uit of probeer ik iets totaal nieuws. En op nieuwe ideeën brengen mijn vriendinnen me wel. We trainen allemaal het liefst alleen, dus na een middagje theeleuten heb ik ineens weer een boel nieuwe work-out oefeningen op mijn to do lijstje staan. Zo blijft het uitdagend en natuurlijk ook leuk.

Beeld: Pinterest

 • Madeleine Hoven

  Fijne tips! Ik geef in zo’n periode vaak op en dan gaat het een paar weken minder, dan ga ik vaak gewoon bijna of niet meer. Het heeft dan weer even tijd nodig voordat ik weer motivatie heb. Thanks for sharing

 • Fijne tips ik hou zelf erg van afwisseling, zo heb ik een tijdje insanity gedaan maar dat word dan ook weer saai, nu ben ik met kayla bezig maar ik ben benieuwd of ik het volhou al die weken lang. De locatie is voor mij ook fijn om te veranderen, sommige dingen doe ik thuis soms vind ik het fijn om naar de sportschool te gaan dan geef je toch minder snel op 🙂

 • Ik duik de sportschool nooit in. Niks voor mij. Maar die challenges 😉 thuis zijn helemaal gemaakt voor mij. Ik hou ervan.

 • Ilze

  Herkenbaar. Soms word het gewoon saai, iedere keer weer die oefeningen. Fijne tips! Vanavond neem ik een buddy mee 😉

 • Aranka

  Fijne tips! Ik vind het fijn om per dag af te wisselen met cardio en kracht. Dat helpt mij om gemotiveerd te blijven. Keep up the good work

 • Lenneke Grooijen

  Wat fijn dat je dit deelt. Ik ben pas in januari begonnen en merk nu dat ik er moeite mee krijg om gemotiveerd te blijven. Dit helpt echt!! -X-

 • Janneke Aarts

  Ik heb één tip. Ga nooit sporten met vriendinnen. Haha dan komt er namelijk niks van sporten. Gewoon alleen gaan en in je achterhoofd houden waarom je ook alweer gaat.. Dat helpt mij altijd om door te blijven gaan 🙂

 • Janine Veltman

  Fijn dat je dit deelt! Ik ben na de kerst begonnen en ik merk dat het steeds zwaarder wordt. Ik zie wel resultaat maar toch.. Deze tips zijn welkom. Thanks.

 • Leukstukje heb je geschreven. Op mijn site Alldayfitness heb ik ook een stukje geschreven over beginnen met fitness.

  Past leuk bij jou onderwerp!

  Als je het niet erg vindt plak ik een paar tips van jou op mijn site bij een blog stuk?

 • STAY UP TO DATE