Work-out: Music update

befitandfash workout playlist muziek music motiverende motivatie fitness sporten
Als je het mij vraagt is er niets motiverender dan sporten met muziek. Sporten zonder muziek is net als een oats zonder topping. Een bakkie havermout smaakt toch gewoon lekkerder met die topping in plaats van zonder? Sporten zonder muziek is ok, sporten met muziek is genieten!

Genieten omdat?
Met muziek in mijn oren kan ik mijn gedachten, pijn en vermoeidheid even vergeten en gewoon lekker knallen! Ik zet al mijn kracht in en rock de training zoals ik dat wil. En dat ene gevoel na die work-out is onvervangbaar. Het is het allemaal waard, geloof me. Ik hou ervan!

Het is een feit
Wist je trouwens dat het wetenschappelijk bewezen is dat muziek een essentieel onderdeel is van sporten? Een lekkere beat tijdens een work-out geeft motivatie en stimuleert een hogere productie van dopamine waardoor je je beter voelt. Dopamine wordt niet voor niets ‘het plezierstofje’ van de hersenen genoemd. Het stofje is niet alleen belangrijk voor jouw gedachten en gevoelens maar ook voor jouw bewegingscontrole en doelgericht denken en handelen. Daarnaast leidt muziek af van vermoeidheid en pijn en vergroot daardoor het uithoudingsvermogen. Oftewel muziek zorgt ervoor dat je jouw work-out zo uitvoert dat je doorzet en vaak jou gestelde doelen kunt behalen.

Klinkt goed, niet waar? Je zet jouw favoriete mix op en zult bijna vergeten dat je je ontzettend inspant. Nou, waar wachten we nog op! CreΓ«er jouw playlist en let’s rock!!

Dit zijn mijn huidige favorieten #1

Wat zijn jouw fav work-out nummers?

 

 • Ik luister ook altijd muziek tijdens het sporten. Zonder muziek lijkt het altijd zo eindeloos te duren en met kan ik lekker door! Mijn favoriete powersong is Holiday van Greenday:)

  • Helemaal mee eens! En wat een lekker nummer inderdaad. Die ga ik onthouden πŸ˜‰

 • Lindsey

  Ik ook! Een lekkere beat is super fijn πŸ˜€ Ik ga jouw playlist gebruiken bij m’n work-out morgen, ben benieuwd hoe de beats klinken in de sportschool. Thanks!

  Mijn favoriete nummer is trouwens: Play Hard – David Guetto, Neyo, Akon

  • Play Hard blijft ook een van mijn favorieten! Work hard, play hard haha πŸ˜‰

 • Wat een toffe playlist! Mijn fav nummers tijdens het trainen zijn Turn up the speakers van Afrojack en One van de Swedish House Mafia blijft een top nummer.

 • Ik ben vanmorgen gaan sporten met deze playlist. Super goed bevallen. Heb je nog meer aanraders?

 • STAY UP TO DATE