Personal: 10 food confessions

#10foodconfessions tag food blogger befitandfash -2
Normaal ben ik niet zo van het volgen van tags, maar de nieuwe ‘10 food confessions tag‘ van Leonie (gewoonwateenstudentjesavondseet) vind ik stiekem heel erg leuk. Ik bedoel, als we even heel eerlijk zijn, hebben we allemaal wel een ongewone, gekke of grappige food gewoonte, toch? Wat confessions maken kunnen we dus allemaal en hoe leuk zou het zijn om die ene gekke gewoonte van jezelf op een lijstje van iemand anders tegen te komen. Is ‘ie ineens niet meer zo gek toch?

Ik ben nu al nieuwsgierig naar jullie confessions dus, als je het leuk vind, laat me dan in de comments weten wat jouw gekke of grappige food confession(s) zijn. Nou genoeg gekletst! Tijd om met de billen bloot te gaan, dit zijn mijn #10foodconfessions:

1. Ik heb altijd zin in eten. Zelfs als ik me helemaal vol heb gepropt tijdens een avondje all-you-can-eat sushi, kun je me nog een ijscoupe voorschotelen. Ik wil ‘m wel hoor. Yummie!

2. Over ijs gesproken. Er is één ding waar je me altijd, maar dan ook echt altijd, ’s nachts voor wakker mag maken en dat is een echt Italiaans ijsje of eentje die dicht in de buurt komt van de real one. Kun je die niet vinden? Met een McFlurry M&M’s ben ik ook helemaal happy om 3:00 ’s nachts.

3. Ook zoiets, mijn eeuwige M&M’s peanut verslaving. Trouwens Mars Nederland mag de M&M’s dark chocolate almond versie wel eens naar Nederland halen. Dat is pas een stukje hemel op aarde.

4. Ik ben gek op fruit, eigenlijk vind ik alle soorten wel lekker. Favorieten zijn mango, frambozen en meloen. Ananas staat ook hoog in mijn top lijstje, maar daar kan ik niet meer als een kleine portie van eten. Net als bij kiwi, krijg ik een allergische reactie als ik meer eet. Too bad.

5. Pindakaas. Super lekker, maar die geur. Iewhh! Het doet me denken aan mijn kinderjaren: Mijn jongere broer die vrolijk naast me zat met een boterham met pindakaas en hagelslag. Oh wat vond ik die geur ondragelijk en eigenlijk vind ik het nog steeds niet lekker ruiken. Ondanks dat, vind ik het heerlijk. Neus dicht en gewoon eten 😉

6. Of ik nu in de supermarkt sta om inkopen te doen voor een avondje kokkerellen met mijn vriend, of in een restaurant zit met een ellenlange menu-kaart voor m’n neus, ik twijfel altijd. Wat moet ik toch nemen? Maak ik wel de goede keuze? Ik ben altijd bang dat ik de verkeerde keuze maak, puur omdat ik op zo’n moment echt wil genieten.

7. Mijn favoriete ontbijt? Lekker basic, een bakkie kwark met zelfgemaakte granola en een stukje fruit. Dat gaat er altijd in!

8. Frisdrank. Een paar jaar geleden dronk ik met gemak een anderhalve literfles weg. Nu niet meer. Hè bah, dat borrelende gevoel in je maag. Nee, geef mij maar een smoothie, kop munt thee of latte. Nee niet de latte macchiatto van de Starbucks, gewoon een latte, alleen melk dus. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het heerlijk om bio of soya melk direct uit de melkopschuimer op te drinken. Geen koffie erbij, gewoon alleen melk. Genieten!

9. Als ik iets echt heel erg lekker vind, dan maak ik van die mmm geluidjes of zeg ik twintig keer dat ik het lekker vind. Can’t help it.

10. Ze zeggen wel eens ‘het oog wil ook wat’. Nou mijn oog zeker! Mijn vriendinnen en vriend lachen er wel eens om, maar ik blijf mijn standpunt: Alles wat ik naar binnen werk, of dat nu eten of drinken is, het moet er gewoon lekker en leuk uit zien. Een mooi opgemaakt bord, dat ene kleurrijke kommetje of een leuke jar voor mijn smoothie. Ik hou ervan! Iets wat er lekker en leuk uit ziet, smaakt toch ook al meteen veel lekkerder?!

Nu ben jij aan de beurt. Tell me! Wat zijn jouw food confessions? 

 • Kim

  Leuk om te lezen, ook heel erg herkenbaar! Ik hou van pindakaas maar het stink hahaha. Ik ken het gevoel dus :p xxx Kim

 • Maud

  Ik vind de meeste tags niet leuk om te lezen. Deze is heel leuk en je schrijft ook echt heel erg leuk!

 • Lenneke Grooijen

  Ik kan ook op ieder moment van de dag eten, maakt niet uit hoelaat en ik al gegeten heb ja of nee. Eten is altijd een goed idee haha en vooral ijs of chocola!

  Ik moet toegeven dat ik wel eens de trap af loop ’s nachts als ik niet kan slapen.. en de nutella pot uit de kast pak en even ga smikkelen. I know.. heel erg maar dat is meestal als ik stress heb of tijdens het maandelijkse eetfestijn als je begrijpt wat ik bedoel (schaamschaam). -X-

 • Esther Hazeldonk

  Grappig jouw verhaal over pindakaas! Mijn zus heeft precies hetzelfde, ze vind het zo stinken.

 • Lisa

  Hahaha zo een leuke tag dit! Sommige dingen zijn zo herkenbaar. Ik ben ook altijd bang om het verkeerde te kiezen in een restaurant. Meestal laat ik gewoon iemand anders voor mij kiezen haha, dan kan het niet mis en kan ik mezelf niet de schuld geven.

 • Mireille

  Wow vind jij melk ook lekker als het geschuimd is? Iedereen mij maar raar vinden. Soulmate hahaha!!

 • Valerie den ridder

  Hahaha leuk artikel! Ik vind pindakaas juist weer wel lekker ruiken!

 • Hahaha, leuk om dit te weten! Ik herken me heel goed in puntje 1. En ah, wat is dat irritant! XO

 • Iris

  Ik herken echt alles behalve het ontbijt, haha! Leuk om te zien dit! x

 • Sandra Neeken

  Hahaha super herkenbaar dit! Leuke tag ook 🙂
  Ik wil ook meer M&M smaken en dat geldt trouwens ook voor alle andere Mars dingen. In Amerika hebben ze zoveel lekkere soorten, vooral die met pure chocolade zijn heaven!

  Mijn confession…. Ik neem iedere dag een kop cappucino mee naar bed. Ik vind het zo lekker voor het slapen gaan. xxx

 • Mijn ontbijtje is vaak hetzelfde, lekker frisse kwark met een zoete granola en vers fruit, yum! Ik heb nu alweer zin in het ontbijt van morgen!

 • Yvon Oovers

  Super leuk om te lezen dit! Ik eet ook iedere ochtend hetzelfde, al jaren. Saai en ook niet zo gezond, het zijn namelijk beschuitjes met hagelslag en als het aardbeien tijd is met aardbeien en suiker. Verder eet ik strikt healthy maar aan mijn ontbijt komt niet haha.

 • Sofie

  O jee, ik heb ook altijd zin in eten. Als ik recht van tafel kom, troost ik mezelf altijd dat iets kleins nog wel toegestaan is 🙂
  Liefs, Sofie

 • STAY UP TO DATE