Personal: Buikspierkwartiertje

Herken je dit ook? Je hebt je in januari voorgenomen dit jaar te gaan voor een strak, sixpack buikje. Daarvoor doe je gewoon iedere dag even een buikspierkwartiertje. Want ach, wat is nou een kwartiertje? Zo gezegd, zo gedaan toch? Ehh.. NOT! De daadwerkelijke uitvoer van dit kwartiertje laat nogal te wensen over. En tsja… Ik zal het maar bekennen, ook bij mij blijkt de uitvoer lastiger dan verwacht.

Wanneer ik in de gym ben gaat alles easy peasy. Vanaf het moment dat ik binnenstap besluit ik te gaan knallen en gaat het eigenlijk allemaal vanzelf. Soms heb ik simpelweg geen tijd om de deur uit te gaan. Vaak besluit ik dan thuis te trainen maar dan spreek ik mezelf vaak tegen. Zo ben ik na het doen van 25 lunges vaak mijn inspiratie al kwijt en uitspraken als ‘eerst even dit.. daarna ga ik wel trainen’ maak ik geregeld. Niet zo best dus… maar ik heb dé oplossing gevonden: YouTube workout kanalen. Inspirerend en motiverend.

Zo’n YouTube video maakt thuis sporten easy en geeft motivatie. Ik bedoel, dat kwartiertje is ook maar gewoon een kwartiertje. Het is zo voorbij en toch super effectief. Ik zeg doen! Dit is mijn top drie YouTube kanalen:

GymRa

FitnessBlender

XHIT Daily

Maak jij ook wel eens gebruik van YouTube video’s? Zo ja, wat zijn jouw favoriete kanalen?

 • Jacqueline Jacobs

  Blogilates heb ik ook wel eens gedaan, maar ook met die youtube kanalen lukt het me niet haha. Zoals je zegt in de sportschool gaat alles prima maar wanneer ik in mn eentje een workout moet doen thuis wordt ie vaak verzaakt. En eigenlijk moet ik wel, ik ga meedoen aan een obstaclerun en dan heb ik toch echt wat spierkracht nodig haha succes in ieder geval!

 • Ik heb een paar dagen geleden Blogilates ontdekt. Lag dus ergens onder een steen blijkbaar 😉 Maar FitnessBlender lijkt mij ook top!

 • Ik doe het ook vaak met filmpjes, daarom heeft het ook zooo lang geduurd voor ik aan de Kayla bikini guide kon beginnen het leek me zo saai een e-book haha, voordeel is wel dat ik leuke muziek op kan zetten 🙂

 • Lynn

  Herkenbaar! Ik ga het morgen met XHit proberen!

 • Kimmetje

  Ik doe het ook vaak met YouTube! Werk inderdaad beter als zonder haha

 • Lenneke Grooijen

  Goed idee Nouk!! Ik klungel zelf altijd maar wat.. dit is way better!! Ik ga ze opslaan.

 • Janneke Aarts

  Ik sport eigenlijk alleen maar in de sportschool.. nooit thuis. Maar met zo’n filmpje kan ik het wel eens gaan proberen. Ziet er makkelijk uit.

 • Tamara en Marlie

  Ik heb precies hetzelfde haha, goede voornemens aan het begin van het jaar maar na een week stop ik alweer.. Ik ga het ook nog maar eens proberen met deze YouTube filmpjes!

 • Irene

  Ik volg de maandkalenders van Blogilates en dat helpt mij wel. Ik mag elke dag hokjes aankruisen en ik word wel enthousiast van Casey’s gepraat 😀 Maar heb ook al gehoord dat mensen haar irritant vinden dus het is maar wat je zelf fijn vindt 🙂

  • Oh die maandkalender is ook erg fijn inderdaad. Het aankruisen of afstrepen zorgt ervoor dat de inspanningen die je doet zichtbaar worden op papier. Geeft weer wat extra motivatie 😉

 • STAY UP TO DATE