Personal: Eet je stress weg

avocado nicecream
Wie heeft er tegenwoordig geen druk leven? Ik gok vrijwel iedereen, waaronder ikzelf. Naast mijn voltijd studie, onderhoud ik mijn blog, werk ik zo’n 22 uur, sport ik het liefst dagelijks (al is het maar een half uurtje) en besteed ik tijd met vrienden en familie. Druk kun je mijn leven dus wel noemen. Hoewel ik het type ‘met mijn agenda op zak kan ik de hele wereld aan’ ben, kan ik ook soms stress niet vermijden. Dit zijn de momenten waarop grijp naar comfort food.

Wanneer het even niet mee zit, krijg ik plotseling enorme trek in ijs, chocola of pizza. Vooral vrouwen zullen zich hierin herkennen. Hoe verleidelijk het ook klinkt, deze voedingsmiddelen zorgen vaak alleen maar voor meer stress. Gelukkig zijn er ook andere comfort foods die kunnen helpen en geen vervelende bijwerkingen met zich mee brengen. Ik heb het over de gezondere keuzes zoals avocado, frambozen, rode paprika en havermout.

– Avocado is een bron van vitamine B, wat een bewezen stressbestrijder is. Daarnaast zit de vrucht vol gezonde vetten en vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel. Tip: Verwerk een avocado in een recept voor nicecream. Geloof me, jouw nicecream was nog nooit zo romig!

– Een glaasje warm of koud water met citroen kan wonderen doen. Citroen is namelijk een goede bron van vitamince C, dat ervoor zorgt dat het stresshormoon (cortisol) in het lichaam afneemt.

– Frambozen zitten vol met stresskillers, ook wel antioxidanten. Heb je dus trek in iets zoets? Stil dan jouw cravings met het caloriearme fruit en neem er gerust een flinke lepel kwark bij.

– Heb je een stressvolle dag achter de rug en kun je alleen maar denken aan chocolade? I feel you. Wat te doen: Gun jezelf een flink stuk extra pure chocolade of maak zelf chocolademelk. Chocolade bevat namelijk kalium, wat het stressgevoel doet verminderen.

– Net als citroen zit ook rode paprika boordevol vitamine C, wat er voor zorgt dat de hoeveelheid cortisol in het lichaam afneemt. Bye bye stress!

Havermout helpt jou om stress te overwinnen. Dit vezelpakketje zorgt namelijk voor de productie van serotonine, een feelfood stofje in ons lichaam.

Probeer ook bewerkte producten, suikers en oppeppende middelen te vermijden. Zorg ervoor dat je voldoende vezelrijke producten, groenten en water binnenkrijgt.

Beeld: Thefoodiepatootie

 • Lenneke Grooijen

  Ik begrijp wat je bedoeld. Als ik verdrietig ben of het heel druk heb met school dan eet ik altijd meer en dan de slechte dingen zoals chocola en chips. Deze alternatieven ga ik goed onthouden. Thanks for sharing!! -X-

 • Kim

  Herkenbaar! Fijne tips.

 • Manouk Sjouw

  Komt goed uit! Ik vind avocado super lekker.

 • Gisele

  Handige lijst Anouk. Ik ga de producten onthouden!

 • Janine Veltman

  Oh zie je! Ik eet nu sinds een maand iedere ochtend havermout en ik merk echt verschil. Ben minder snel geïrriteerd en voel me ook fijner in mijn vel. Moet daar mee te maken hebben 😉

 • STAY UP TO DATE