Personal: Ik slik voedingssupplementen

waarom voedingssupplementen-001voedingssupplementen slikken waarom
Jep! Ik slik voedingssupplementen. En nu hoor ik je denken ‘dat heb je toch helemaal niet nodig?’. Eh jawel hoor, maar begrijp me niet verkeerd want ook ik reageerde een jaar geleden ongeveer zoals jij nu. Ik vond voedingssupplementen maar onzin. Toch kijk ik er nu anders tegenaan. Waarom? Dat zal ik je vertellen..

Wat zijn voedingssupplementen?
Voedingssupplementen zijn er in allerlei vormen zoals; pillen, poeders, druppels, capsules en drankjes. De supplementen zijn geen vervanging voor je dagelijkse voeding, maar een aanvulling op. Ze bevatten vitaminen en mineralen. Uiteraard hebben deze dezelfde werking als de vitaminen en mineralen die van nature in voeding zitten. Wel is er een voordeel, namelijk dat je lichaam de voedingsstoffen uit supplementen makkelijker opneemt dan voedingsstoffen uit eten.

Waarom voedingssupplementen slikken?
Zoals we allemaal weten, heeft ons lichaam voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Een gevarieerd voedingspatroon zou, volgens het Nederlands Voedingscentrum, voldoende zijn. Echter blijft het voor de meeste van ons erg lastig om de ADH voedingsstoffen te nuttigen, denk bijvoorbeeld eens aan groente en fruit. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de onderzoeken die beweren dat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat. Het slikken van voedingssupplementen kan jou helpen om wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Klinkt zo gek nog niet, toch?

Nu was ik ook niet meteen overtuigd, maar na het starten met voedingssupplementen merkte ik duidelijk verbetering. Zo voel ik me, dankzij ‘Multi women’ fitter en energieker, zorgt ‘Cranberry C’ ervoor dat ik geen vervelende blaasontsteking krijg en voorkomt ‘Omega-3’ stijfheid en spierpijn na een krachttraining. Mijn overtuiging in de positieve werking van voedingssupplementen is groot!

Wat slik ik precies?
Multi women: slik ik niet dagelijks, maar wanneer er een griepje heerst, ik me minder energiek voel of niet voldoende voedingsstoffen uit mijn eten en drinken kan halen.
Probiotica: slik dagelijks, om mijn darmen en weerstand te ondersteunen.
Omega-3 slik ik (bijna) dagelijks, omdat deze de stijfheid van je spieren vermindert tot 48 uur na een krachttraining. Wanneer slik ik de tablet niet? Wanneer ik voldoende Omega-3 uit mijn voeding kan halen, bijvoorbeeld wanneer er zalm op het menu staat.
Cranberry C: wanneer ik dreig een blaasontsteking te krijgen, helpt dit supplement mijn lichaam om mijn blaas te reinigen.

Slik jij voedingssupplementen? Waarom wel of waarom niet?

 • Goed dat je zo oplet. Ik slik alleen vitamine D met de kinderen mee. Toen ik zwanger was slikte ik meer in uiteraard.

 • Probiotica heb ik liggen, maar gebruik ik niet. Wat ik wel gebruik zijn vitamines voor meer energie. De eerste dag dat ik ongesteld ben, voel ik me zo moe. Echt verschrikkelijk! En als ik twee dagen van tevoren die vitamines gebruik, dan is het veel dragelijker! Momenteel heb ik ook een kuur staan waardoor je weerstand opgebouwd wordt zodat je een half jaar beter beschermd bent tegen ziektes enz., maar omdat ik nu met een oorontsteking kamp, heb ik die kuur even uitgesteld.

 • Joyce Truijen

  Dit klinkt veelbelovend… Ik slik niks maar ben er wel altijd nieuwsgierig naar geweest. Misschien toch maar eens een bezoekje brengen aan de Tuinen dan 😉

 • Daniëlle

  Ik heb vanuit huis meegekregen en slik dus al jaren multi vitamine. Ik ben een tijdje terug eens eens een paar weken gestopt. Mijn vriend vond het onzin en te duur. Toch ben ik snel weer terug gevallen op de supplementen, ik voel me gewoon veel fitter en energieker met de multi vitaminen. Inmiddels is mijn vriend ook om trouwens.

 • Lenneke Grooijen

  Herkenbaar! Ik was ook zo’n typische nuchtere Hollander die er totaal niet in geloofde. Nu overigens wel.. dankzij een tablet multi vitaminen per dag voel ik me veel energieker en heb ik niet meer zo snel een griepje te pakken. Ik raad iedereen aan om het gewoon eens te proberen. -X-

 • Janneke Aarts

  Ik wist helemaal niet dat omega zo goed was voor sporters!!

 • YasmineHK

  Wat goed dat je zo bewust bezig bent!

 • marly

  Ascorbinezuur in pure vorm, magnesium, floradix en colecalcif 1x per 2 weken.. Al die synthetische multivitamines zijn troep en bevatten bijna net zoveel hulpstoffen als vitamine.

 • STAY UP TO DATE