Personal: In 5 stappen fitter

ootd pure lime sport outfit paars winnen win
Steeds vaker krijg ik de vraag ‘hoe ik het toch vol houd, dat gezonde eten en trainen’. Nou heel simpel, met een positieve mindset. Als je het mij vraagt zijn positieve gedachten en gevoelens de basis om gezonder en gelukkiger te leven. 

Waarom mindset? Denk eens mee. Je weet ondertussen best wat gezond eten is. Ook weet je dat regelmatig bewegen goed is voor je gezondheid en heel stiekem weet je ook dat je af en toe wel een chipje minder je mond mag stoppen. Het blijft alleen keer op keer lastig om je mindset te veranderen, want waarom niet gewoon een chipje meer pakken en een trainingssessie skippen? Daar ga je, weer terug naar je oude, lichtelijk vastgeroeste levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, word ik hier gelukkig van? Of zou je stiekem toch beter voor je lichaam willen zorgen en misschien wel een paar kilo kwijt willen? De keuze is natuurlijk persoonlijk en dan ook helemaal aan ieder voor zichzelf.

Nu merk ik dat er toch vraag is naar verandering, ik bedoel, ik krijg de vraag ‘hoe ik het toch vol houd, dat gezonde eten en trainen’ natuurlijk niet voor niets. Ook wanneer ik doorvraag, merk ik dat degene zijn of haar vastgeroeste gewoontes wil doorbreken, maar ja, dat blijkt verdomd lastig te zijn. En hey, als het simpel was geweest liepen we immers allemaal wel rond met zo’n sixpack als Doutzen Kroes. Natuurlijk ga ik niet ontkennen dat het voor mij (vooral in de beginfase) vallen en opstaan was. Ook ik vond het niet makkelijk om af en toe eens nee te zeggen tegen bijvoorbeeld een chipje of broodje kroket. Precies daarom wil ik het jou een stukje gemakkelijk maken en deel ik 5 tips om jouw mindset een positieve boost te geven.

1. Houd je doel voor ogen en bedenk je dat jij het waard bent 
Geloof in jezelf: ‘Jij kan dit’. Het is belangrijk dat je een definitief besluit neemt en tegen jezelf zegt: ‘Ik kan dit, nu, en ik ga alles geven, gewoon omdat ik dit wil’. Geloof in jezelf en gun jezelf een nieuwe happy en healthy levensstijl. You’re worth it.

2. Neem kleine stapjes
Je kunt niet van de een op andere dag jouw levensstijl compleet omgooien. Neem kleine stapjes en onthoud dat je lichaam tijd nodig heeft om zichzelf aan te passen en te veranderen. Zet door, geef niet op en blijf jezelf trouw. Je zult merken dat het het allemaal meer dan waard is.

3. Eet met aandacht
Richt jouw aandacht op je bord en niet op bijvoorbeeld social media of de krant. Je zult merken dat wanneer je je volledig focust op het eten, dat je ook meer kunt genieten en sneller een voldaan gevoel krijgt. En wist je trouwens dat de aandacht die je geeft aan voeding ook invloed heeft op jouw verteringsproces. Dubbel profijt dus!

4. Plan je trainingsmomenten
Of je nu een drukke agenda hebt of niet, trainen op vaste momenten helpt. Het zorgt voor routine en maakt van trainen een gewoonte, waardoor het ‘gaan’ niet meer voelt als een hele opgave. Zie het als een belangrijke afspraak met jezelf en plan vooruit.

5. Focus op jezelf
Focus op jezelf, niet op anderen. Vergelijk jezelf dan ook niet constant met anderen. Dit kost niet alleen te veel energie, maar zorgt ook voor frustratie. Steek energie en aandacht in jezelf. Focus op jouw verandering, op jij die iedere dag sterker en fitter wordt. Bepaal zelf wat voor jou werkt. Wat voor anderen werkt, hoeft voor jou niet te werken. Probeer trots te zijn op jezelf, wat je hebt bereikt en wat je nog wil bereiken.

Naast deze vijf tips, wil ik je nog wat extra motivatie meegeven:
– Geniet van de kleine dingen.
– Wees dankbaar.
– Vertrouw in jezelf.
– Onthoud dat alles mogelijk is, zolang je er maar voor gaat.
– Doe dingen die je leuk vindt en waar je blij van wordt.
– Wees niet te streng voor jezelf (belangrijk!).
– Vergeet jezelf niet te verwennen. Belonen mag!
– Richt je op alle dingen die goed gaan.

Outfit credits: Nike, Pure Lime

 • Britte

  Dit helpt me vooruit! Thanks for sharing.

 • Sandra Neeken

  Fijne tips! Xx

 • Dat zijn 5 eenvoudige, maar succesvolle stappen!

 • Jolanda

  Klinkt makkelijk zo. Ga het proberen!

 • Lenneke Grooijen

  Nummer 5 vind ik lastig. Ik blijf het doen.

 • STAY UP TO DATE