Personal: Citytrip to Berlin

We keken er al weken naar uit: vrijdag 12 december. Samen met mijn lieve vriendin, Cecile, mocht ik namens Pro Shoes en Adidas ZX Flux een reisje maken naar de Duitse hoofdstad Berlijn. We bezochten de karakteristieke bezienswaardigheden zoals de Berliner Mauer, de Branderburger Tor en Unter den Linden. We dronken glühwein, proefden sfeer op de bekende Duitse kerstmarkten, maakten kennis met het ‘techno nachtleven’ en natuurlijk zijn we ook gaan shoppen in de bekende winkelgebieden van Berlijn: Kurfürstendamm en Alexanderplatz.

Om half 7 ’s morgens stapten we in Eindhoven op de trein: ‘Auf nach Berlin‘. We hadden er zin in!
IMG_3947-001
IMG_3938-001

Endlich! Na een treinreis van maar liefst 8,5 uur kwamen we aan, in het toen nog, regenachtige Berlijn. We werden verrast met een judge master suite in het Michelberger hotel. De suite had maar liefst 8 slaapplaatsen en twee badkamers. Wow, we waren maar met z’n tweetjes! De inrichting van de suite en eigenlijk het complete hotel was vintage modern. Ultra hip als je het mij vraagt!

Na een frisse douche besloten we de stad in te gaan om een hapje te eten. Na even zoeken kwamen we terecht bij een super schattig Italiaans tentje genaamd Sagrantino. Nu denk je misschien ‘hè je bent in Berlijn, waarom geen bratwurst of currywurst?’ Tsja. Cecile en ik hebben beide een zwak voor Italië dus toen we dit tentje zagen waren we al gauw verkocht. We hebben lekker lang getafeld en ontzettend genoten van de Italiaanse gezelligheid. Rond een uur of 1 waren we weer terug in het hotel en zijn we lekker gaan slapen, we hadden immers een lange dag achter de rug.

IMG_3950 IMG_3951

Michelberger hotel berlijn
Michelberger hotel berlinMichelberger berlinMichelberger hotel berlin berlijn

Aangezien we een heleboel plannen hadden gemaakt, besloten we zaterdag vroeg op te staan. Pünktlich om 8 uur zaten we in de ontbijtzaal, die overigens ontzettend cool was ingericht. Ik was verrast over de wijze waarop het ontbijtbuffet gepresenteerd werd. Alles was home-made en de meeste producten waren super-healthy. Helemaal mijn ding dus!

IMG_1963IMG_1983
IMG_1971
IMG_1970 IMG_1987
Na een stevig ontbijt besloten we Berlijn te gaan verkennen om real-life kennis te maken met de bekende karakteristieke bezienswaardigheden. We gingen per tram of te voet van de één naar de andere plaats. Zo hebben we langs de bekende Berliner Mauer gelopen, de Branderburger Tor en Platz der Replubik bekeken en natuurlijk geshopt in de bekende winkelgebieden: Kurfürstendamm en Alexanderplatz.

Kunst op de wanden van de bekende Berliner Mauer: de muur die West- en Oost Berlijn van elkaar scheidde. De Berliner Mauer is het bekendste symbool van Berlijn, dat staat voor de tweedeling van Duitsland en de Koude Oorlog.
Berlin 2014
Berlijnse muurberlijn 2
berlijnse muur 1

De Branderburger Tor is geen toren maar een poort, de belangrijkste stadspoort van Berlijn. Het is de enige stadspoort die bewaard is gebleven. De poort was vroeger de stadsgrens van het centrum: Wie door de poort wilde, moest tol betalen.
Berlin trip 6-
Berlin trip be fit and fash adidasfluxpro 1Berlin trip 7-1

De Platz der Replubik oftewel het Plein van de Republiek is een van de bekendste pleinen van Berlijn. Het plein is omringt door belangrijke parlementsgebouwen zoals der Reichstaggebäude.
Berlin trip parlementsgebouw
Berlin trip 9 platzIMG_1880-002

Na flink cultuur snuiven, was het aan het eind van de middag tijd om te shoppen! We besloten de grootste winkel boulevard van Berlijn te bezoeken: Kurfürstendamm. Een waar shoppingwalhalla. Het is enorm! Je vindt er winkelketens als Forever21 en H&M maar ook brandstores als Adidas en Michael Kors. We ❤ it!

berlin shoppen be fit and fashberlin shoppenBerlin trip 01

Nadat we goed geslaagd waren in Kurfürstendamm was het tijd voor food. We aten sushi en niet zomaar sushi. We aten sushi vanaf de lopende band. De maki’s, nigiri’s en oishi rolden (bijna) letterlijk onze monden in. Wat een verwennerij!
berlin sushi

Na veel sushi was het tijd voor meer gezelligheid. We dronken glühwein en proefden sfeer op de bekende Duitse kerstmarkten. Er stonden niet alleen kraampjes met kerstattributen en accessoires, ook werden er typisch Duitse kerstlekkernijen verkocht zoals chocoladeharten, crêpes en natuurlijk braad- en curryworsten.

Tot laat in de nacht bleven we hangen in het centrum, we konden immers 24/7 met de tram terug naar ons hotel. Ideaal!
Berlin kerstmarkt
Berlin trip kerstmarktkerstmarkt berlin

Op zondagochtend namen we afscheid van ons hotel en daarmee ook van Berlijn. Es war ganz toll!
IMG_2124-001Berlin trip 12-001

Heb jij wel eens een citytrip gemaakt naar Berlijn? Zo ja, hoe vond je het?

 • Mieke van der Sande

  Leuk Anouk 🙂

 • Lenneke Grooijen

  Wauw! Wat een tof hotel! Hele leuke foto’s 🙂
  -X- Lenneke

 • YasmineHK

  Ik wil ook zo graag nog eens naar Berlijn. Ziet er super uit! Je schrijft ook heel leuk.

 • Femke van Veen

  Leuke foto’s en een super hip hotel, vet ingericht!!

 • Janine Veltman

  Ik vind citytripjes altijd erg leuk. Ben zelf nog nooit in Berlijn geweest maar deze foto’s beloven veel gezelligheid. Leuk hoor!

 • Ik wil nog zo graag naar Berlijn. Lijkt mij een hele leuke stad! Het ziet er heel leuk uit als ik zo naar de foto’s kijk :)!

 • Kim Buining

  Oh wat onwijs tof om mee te maken! Berlijn is echt mijn lievelingsstad. Heb er een keer oud en nieuw gevierd; fantastisch!

 • Toll!
  Super gaaf om te zien. Berlijn staat op mijn lijst.

 • Femke van Veen

  Ik hou van Berlijn! Volgens mij heb je het echt leuk gehad, de foto’s zijn mooi!

 • Anneke

  Berlijn, een stad die al een aantal jaar op mijn bucketlist staat. De foto’s die je gemaakt hebt zijn erg leuk! Xx

 • STAY UP TO DATE