Personal: Symbolisch geluk

geluk zit in de kleine dingen - noosa
Steeds vaker krijg ik vragen over geluk, maar wat is dagelijks geluk nu eigenlijk? Ik citeer even uit de Dikke van Dale ”dagelijks een gevoel van volkomen tevredenheid”. Bestaat dat wel? Ik vraag me af of we dagelijks volkomen tevreden kunnen zijn, en of we dat überhaupt moeten willen zijn? Niemand is perfect en iedere periode heeft zo zijn ups en downs. Dat hoort nu eenmaal bij het leven, en dat is misschien ook wel het gene dat het leven bruisend houdt. Persoonlijk geloof ik in de kleine geluksmomenten. Een persoonlijk record in de gym, een paar nieuwe stappers, een warme zonnestraal op mijn snoet of een cappuccino met een perfect schuimlaagje. Whatever. Ik word er gewoon gelukkig van.

Ik zie een positieve mindset als de basis van geluk. Lukt het vandaag niet, dan probeer ik het morgen toch gewoon opnieuw. In negatieve situaties focus ik op de goede dingen, en inspireer ik mezelf positief te blijven. Deze mindset zit niet alleen in mijn hoofd, maar draag ik ook symbolisch bij me. Dit geeft kracht en doet me vaak denken aan de reden waarom ik streef naar een bepaald doel.

Neem mijn ring van het merk Noosa als voorbeeld. Deze is voorzien van een libelle-vleugel patroon dat symbool staat voor het verlichten van het alledaagse en het brengen van geluk. Nu wil ik niet stellen dat deze ring mij letterlijk geluk brengt. Ik zie het meer als een inspirerend symbool. Sta ik in de file, ren ik vandaag geen 12k of heb ik een dipje op het werk dan herinnert Noosa mij kracht te vinden in de goede dingen. Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat geluk volledig verbonden staat met jouw mindset. Gebruik je eigen kracht en volg je hart! Geluk creëer je zelf.

Geloof jij in symbolen die je helpen alles te geven wat je in je hebt en geluk te voelen? 

IMG_1351
Noosa Midsummer €49,95 / Handgemaakt met liefde voor fair trade

 • Pien van Daal

  Jezus wat schrijf jij goed! Ik vind je recepten super lekker en leuk.. maar dit mag je ook echt wel vaker doen. Inspirerend 😊

 • Lisa

  Die ring is zo mooi 😍

 • Frederieke

  Mooi geschreven en een hele mooie ring.

 • Sanne

  Wauw! Prachtig!

 • STAY UP TO DATE