Personal: Ultiem van jouw lunch genieten

gezonde chocolade ontbijtwafels met agave ahorn siroop cacao nibs en aardbeien van speltmeel en havermeel havermout
Ei-muffins uit de oven, goedgevulde salades, zoete wafels en pannenkoeken op de lunchtafel. Hmm! Daar lusten we allemaal wel pap van. Helaas schieten we vaak tekort aan tijd en genieten we eigenlijk alleen in het weekend van zo’n heerlijke lunch. En dat is jammer! Gisteren is immers geweest, voor je het weet is vandaag ook voorbij en is het alweer morgen. Als je het mij vraagt zouden we van iedere dag ultiem moeten genieten, en dus ook van onze eetmomenten buitenshuis.

Daarom probeer ik naast het ontbijt en diner thuis, ook de genieten van een lekkere lunch buitenshuis. Nu ben ik, net als de meeste Nederlands, een bezig bijtje en ben ik rond het middaguur niet in de mogelijkheid om in de keuken te gaan staan. Daarom ben ik op zoek gegaan naar oplossingen en de antwoorden zijn een tikkie voorspelbaar, maar dat maakt ze zeker niet minder effectief.

Tips voor een gemakkelijke lunch om van te genieten
1. Bewaar een restje van de vorige avond en neem dit mee als lunch.
2. Maak zelf groentespreads. Wedden dat jouw simpele sneetjes speltbrood, ineens niet meer zo saai smaken.
3. Neem een flinke hand bladsla, snijd wat verse groenten in stukjes en klaar is jouw snelle salade. Het hoeft niet moeilijk te zijn!
4. Maak ’s avonds een extra portie rijst, couscous of quinoa en voeg deze in de ochtend toe aan een salade.
5. Ga één keer in de keuken staan en maak meerdere porties. Bewaar de maaltijden in een afgesloten bakje (in de koelkast of vriezer) en neem deze mee naar werk of school.
6. Voeg wat groente toe aan jouw broodbeleg. Mister kipfilet mag gerust blijven, maar vergezel hem met wat plakjes komkommer, tomaat en lichte smeerkaas.
7. Een extra ontbijt maken voor je man of vriend? Mwah, dat is geen moeite toch? Maak er dan ook eens een extra voor jezelf. Dit is namelijk ook een prima lunch!
8. Een goed gevulde smoothie is een van de makkelijkste manieren om in een keer een grote hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Ideaal voor de drukke dagen!

Suggesties 
– Snelle salade met bladsla, gesneden groenten en couscous.
– Koude pannenkoeken gevuld met banaan.
– Speltbrood geserveerd met pompoen-wortelsoep.
– Een flinke punt frittata.
– Twee à drie sneetjes speltbrood met verse komkommers hummus.
– Een wafel geserveerd met cacao nibs, vers fruit, agave siroop en een bakje kwark.

  • Kim

    Dit is zo herkenbaar! Ik zou het liefst iedere dag willen eten zoals in het weekend. Dit zijn hele leuke ideeën allemaal. Ik ga het sowieso proberen. Lekker zeg. Het voelt nu al alsof ik mezelf mag verwennen haha.

  • Lindsey

    Die wafels zien er geweldig uit! Waar kan ik het recept vinden? Neem aan dat het jouw foto is haha. Liefs!

  • Rimke Haagen

    Herkenbaar!!

  • STAY UP TO DATE