Personal: Waarom ik geen work-out buddy heb

personal waarom ik train zonder work-out fitness sport buddy
Yes! Ik had even een dipje, maar sinds vorige week voel ik me met de dag sterker. Ik verbreek mijn kilometer records en ga met meer kilo’s in de weer tijdens krachttrainingen. Wat is dat doorbreken van standaard trainingen toch altijd een top gevoel. Waarom mij dit niet lukt met een work-out buddy? Dat leg ik jou vandaag piekfijn uit.

Vele van jullie zullen nu misschien denken, maar ze zeggen toch altijd dat een work-out buddy motiverend is. Klopt, veel theorieën zweren hiervoor. Toch ga ik deze vandaag lekker tegenspreken. Ik zal niet ontkennen dat een work-out buddy super gezellig is, maar qua prestaties is het voor mij geen succes.

1. Reden nummer één is mij ontzettend dierbaar en dat is muziek. Zonder muziek ben ik nergens. Hoewel gezellig klessebessen met een buddy, net als muziek, zorgt voor afleiding, doet muziek toch meer. Zo bepaald muziek het tempo van mijn work-out en ook mijn doorzettingsvermogen. Geloof je me niet? Draai het nummer Bun up the dance tijdens je volgende work-out. Gegarandeerd succes!

2. Voor mij staat trainen gelijk aan ontspanning en tijd voor mezelf. Het klinkt misschien egoïstisch, maar voor iemand als ik -een studenten met bijbaantjes en druk sociaal leven- is een momentje voor mezelf meer dan gewenst. Ik heb het gewoon nodig. Het geeft me rust. Nu zul je denken, maar dat kun je toch ook gewoon doen terwijl je lekker lui op de bank een serie kijkt? Nou nee. Wanneer ik train denk ik aan alles behalve mijn omgeving, school en werk. De focus ligt even alleen op mezelf en mijn lichaam. Ik kan mijn hoofd even helemaal leeg maken. Geen stress, gewoon genieten. Perfecte ‘me-time’, als je het mij vraagt.

3. Ik ben volgens mij geboren om te plannen. Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk in mijn leven te plannen. Ondanks dat dit vooral te wijten is aan mijn drukke leventje, geeft het me een goed gevoel. Ook mijn work-out doelen plan ik. Ik stel mezelf een aantal doelen en ga daar voor de volle 100% voor. Wanneer ik met een buddy train, kan ik mezelf niet voor die volle 100% geven. Waarom? Nou onder andere omdat hij of zij andere doelen heeft dan mij. Ik heb het vaker geprobeerd, maar een buddy die om de vijf seconde vraagt hoeveel sets ik nog wil doen… Ja. Je snapt het wel.

4. Heb ik een goede dag? Dan knal ik er gewoon nog even een sets of kilometers tegenaan en is er niemand om mij tegen te houden. Heerlijk onbezonnen je eigen beslissingen maken.

5. Tsja en last but not least: dat geklets. Ik bedoel, als ik dan met een buddy train, is dit altijd iemand waar ik het goed mee kan vinden. Super gezellig natuurlijk, maar een stevige training zit er dan niet in. Ik ben niet gemaakt om mezelf in het zweet te werken en tegelijkertijd gezellig te klessebessen. Ik vraag me af of er serieus mensen zijn die dat wel kunnen? Wie nu denkt: ‘IK’. Tell me your secret 😉

Outfit credits: Nike 

 • Nicole

  Ik ben het helemaal met je eens. Zo herkenbaar!!

 • Simoon

  Haha ik snap het idee van een buddy ook niet helemaal 😝

 • Lenneke Grooijen

  Ik snap je helemaal. Ik train ook altijd alleen en vind het vervelende aan de sportclub dat er daar ook veel mensen zijn die je bij komen staan om een praatje te maken. Herken jij dat ook? -X-

 • Lisa Gerwen

  Leuk om je eerlijke mening te lezen. Ben het er trouwens ook mee eens hoor haha.

 • STAY UP TO DATE