Personal: Zin in zoet


Oh jongens, wat heb ik de laatste tijd veel trek in zoetigheid. Ligt het dan echt aan de tijd van het jaar? Of ben ik de enige die ineens zo’n onwijze zoete trek heeft? Nou, gelukkig niet, want ook van jullie ontvang ik steeds meer vragen over wat te doen met zoete trek. Is dit ook herkenbaar voor jou? Onthoud dan: Het is geen schande. Je bent immers niet van steen én je bent niet alleen, want we hebben er allemaal wel eens last van.

Wat te doen met zin in zoet?
Hoe overleven we de december maand? Sinterklaas komt langs met z’n chocolade pepernoten en speculaas, de Kerstman met kerstkransjes en kerstdiners, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de oliebolleninvasie aan het einde van de maand. Tsja, we worden flink op de proef gesteld. Daarom herhaal ik mijn eigen tips van vorig jaar nog maar een keer. Niet alleen om jou te motiveren, maar stiekem ook om mezelf weer op het goede pad te krijgen.

Sla het ontbijt nooit over
Het ontbijt is belangrijkste maaltijd van de dag. Zorg er daarom voor dat je het ontbijt nooit overslaat. Het is de basis van een goede start.

Snacken is slim!
Dit klinkt misschien ontzettend logisch, maar in de praktijk blijkt het niet voor iedereen even gemakkelijk om voldoende te eten. Neem naast drie hoofdmaaltijden, ook tussendoortjes. Hiermee voorkom je plotselinge hongeraanvallen.

Wees creatief en maak gezonde varianten
Maak eens een gezonde variant van de traditionele pepernoten (recept voor skinny pepernoten). Zo kun je gezond toegeven aan je zoete trek! Geloof me, dit is genieten!

Me-time 
Soms betekent zin in zoet, dat je gewoon verlangt naar meer me-time. Vergeet die chocolade pepernoten. Neem een warm bad, doe een maskertje op je gezicht en beloon jezelf met een nieuwe aflevering van je favoriete serie.

Wees niet te streng voor jezelf!
Af en toe zondigen mag! Voel je vooral niet schuld, maar geniet van iedere hap die je neemt. Te streng voor jezelf zijn, kom je lichaam niet ten goede en zorgt alleen maar voor onnodige stress. De 80-20 regel is hiervoor een geschikte houvast: 80% gezonde voeding, 20% ‘zondigen’.

 • Manouk Sjouw

  Herkenbaar!!

 • Valerie Maas

  precies wat jij zegt. vooral nu het weer donkerder weer wordt lijkt het wel alsof mijn lichaam ineens allemaal zoete zin heeft. zo gek! ik ga de tips meenemen.

 • Femke

  Ik heb nog steeds jouw gezonde pepernoten niet gemaakt. Het wordt echt tijd.. Sinterklaas is zelfs al in het land haha.

 • Ik heb er ook last van… Maar ik sla ook regelmatig mijn ontbijt over… Foei! Ik weet het..

 • Eline

  Je haalt me de woorden uit de mond… Ik ben geen keukenster maar ik ga proberen de pepernoten te maken. Ze lijken me erg lekker en hopelijk gaat het me helpen…

 • STAY UP TO DATE