Recept: Chocolade taart met banaan en courgette

Healthy chocolate banana cake
Oh wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer mei en laat ik nu jarig zijn in deze zonnige maand. Over precies 17 dagen is het alweer zover en mag er een nieuw cijfer achter de 2 worden gezet, want op 22 mei word ik 24 jaar. Genoeg reden voor een feestje, al zeg ik het zelf!

Bij een feestje hoort natuurlijk een taart, cake of vlaai om het te vieren. Nu denk ik meteen aan de cake, die mijn oma ieder jaar voor me bakt. Een cake in de vorm van een beer, voorzien van een laagje glazuur, M&M’s en andere decoratie strooisels. Yummie!

Natuurlijk ga ik, net als ieder ander jaar, ook dit jaar weer genieten van allerlei zoetigheid op mijn verjaardag. Ondanks dat, kon ik het niet laten om wat te experimenteren met gezonde ingrediënten. Al is het alleen maar om de gasten mee te verrassen. Ik maakte een gezonde chocolade taart met banaan en courgette. Het resultaat was een verrassend lekkere taart met de volle smaak chocola en de zachte bite van banaan en courgette. Een taart die ik mijn gasten wel wil voorschotelen de 22e.

Wat heb je nodig?

– 150 gram rijstmeel
– 4 tl bakpoeder
– 4 el cacaopoeder
– 1 tl zout
– 4 eieren
– 3 bananen
– 300 gram courgette (1 à 2 courgettes)
– 50 gram amandelen
– 60 gram agave siroop
– kokosolie

Optioneel (voor chocolade glazuur als garnering):
– 200 gram extra pure chocolade
– 3 el honing

IMG_6293

Hoe maak je de chocolade taart met banaan en courgette?
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een bakvorm in met kokosolie.
– Maal de amandelen in een keukenmachine fijn.
– Mix de eieren met de agave olie tot een licht en schuimig beslag.
– Pel de banaan en prak deze met een vork.
– Was de courgette en rasp deze fijn.
– Voeg de geprakte banaan, gemalen amandelen courgette en een snufje zout toe aan het ei-agave mengsel en mix dit goed door.
– Zeef de rijstbloem, het bakpoeder en het cacaopoeder en voeg deze vervolgens toe aan het mengsel. Roer dit mengsel goed door met een houten lepel.
– Giet het mengsel in de bakvorm en zet in de oven voor ca. 45 minuten.
– Laat de taart afkoelen en garneer eventueel met chocoladeglazuur.

Optioneel: Hoe maak je het chocolade glazuur?
– Smelt de chocolade au bain-marie en roer de honing erdoorheen.
– Besmeer de taart met het chocolade glazuur en laat dit goed uitharden.

IMG_6453-001

 • Daniëlle

  Courgette en banaan. Dat klinkt ook verrassend. Ik ben super benieuwd naar de smaak!!

 • Kim van Daal

  Het is wat dat ouder worden he, de tijd gaat steeds sneller maaar we zijn nog piep jong!

  De taart oogt heel lekker, misschien dat ik hem morgenmiddag eens ga uitproberen. Xx Kim

 • Lenneke Grooijen

  Leuk dat je altijd zo experimenteert! Klinkt heel goed en gezond natuurlijk. Ik ben nieuwschierig. Waar heb je het rijstbloem gekocht? -X-

  • natasja

   Die koop je bij de toko…kost meestal nog geen 1,50

 • Bijzonder recept ik ken rijstmeel niet. Het ziet er erg lekker uit en mooie foto’s weer.

 • Wendy

  Ziet er gezellig uit en lekker natuurlijk!

 • Lijkt me heerlijk ik heb laatst ook een courgette cakeje op, erg lekker 🙂

 • Femke

  Hmmmm klinkt heerlijk! Ik ga dit recept zeker eens proberen binnenkort.

 • Janneke Aarts

  Bijzonder, de combinatie van banaan en courgette. Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak van deze taart, ga het recept zeker eens maken. Lijkt me lekker! xxx

 • STAY UP TO DATE