Recept: Chocolate-Cocos Bliss Balls

gezonde bonbons bliss balls recept sportsnuts gemalen kokos
Tsja. Wanneer ik zo rond mijn verjaardag te dicht in de buurt kom van het chocolade rek in de supermarkt, is er eigenlijk al geen weg meer terug. Tony verleidt me iedere keer opnieuw en verdwijnt zonder enige twijfel in mijn winkelmandje. Ik ben simpelweg een echte chocolade liefhebber. Als je het mij vraagt, hoort er naast een stukje vlaai op een verjaardag, ook een lekker stukje chocola bij.

Gelukkig is er meer mogelijk, dan simpelweg een stukje chocola in de supermarkt kopen. Nee ik heb het niet over een chocolaterie, maar over het maken van guilt-free bonbons. Gewoon lekker thuis in de keuken. Je stopt wat meel, cacao poeder, dadels en kokosolie in de keukenmachine, rolt dit mengsel tot balletjes en daar zijn jouw gezonde bonbons, ook wel bliss balls genoemd. Easy as that!

Vandaag maakte ik speciaal voor mijn verjaardag (morgen ben ik jarig!), de traditionele bliss balls met gemalen kokos. Je hebt de schattige bolletjes vast al eens voorbij zien komen. Zo niet? Dan kan ik je verzekeren, dat je heel blij gaat worden van dit recept.

Wat heb je nodig?
– 60 gram amandelmeel
– 40 gram cacao poeder
– 8 dadels (zonder pit)
– 10 gram kokosolie
– scheutje water

Optioneel, topping:
– 50 gram gemalen kokos (ik gebruikte de gemalen kokos van SportsNuts, maar je kunt ook kiezen voor een andere topping zoals amandelen)

Hoe maak je de bliss balls? 
– Meng het amandelmeel, de cacaopoeder, kokosolie en de dadels in een keukenmachine.
– Voeg een scheutje water zodat het deeg elastisch wordt en haal het vervolgens uit de keukenmachine.
– Nu kan het rollen beginnen! Rol het deeg op een plank tot bolletjes in de gewenste vorm en grootte.
– Rol vervolgens de balletjes door de gemalen kokos.
– Jouw bliss balls zijn klaar! Je kunt ze direct opeten en/of bewaren in de koelkast.
– Smakelijk en vergeet niet ook jouw familie of vrienden blij te maken met een bliss ball. Share the happiness!

recept bliss balls met gemalen kokos

recept bliss balls kokos gezonde bonbons

een gezonde bonbon bliss ball maak je zo recept

Heb jij al eens bliss balls gemaakt? Zo ja, wat vond je ervan? 

 • Kimberly

  Hmmm ik heb ze nog nooit gemaakt maar ze zien er wel overheerlijk uit zeg!

 • Daniëlle

  Ik heb ze vanmiddag gemaakt. Super lekker zeg!!

 • Lenneke Grooijen

  De andere versie die jij ooit geplaatst heb was heel erg lekker, die met amandelen. Ik ben super benieuwd naar deze 🙂 -X-

 • Jolinda

  Bonbons met kokos vind ik zoo lekker dus ik ben benieuw naar deze versie.

 • Madeleine Hoven

  Wat een lekker receptje! Ik kende de site sportsnuts nog niet. Handig zeg! Hebben ze veel lekkere dingen. Hoef je ook niet meteen zo’n grote pot te bestellen. Xx

  • Fijn hè! Ik woon nog thuis en mijn moeder wordt absoluut niet vrolijk van al die grote potten in de voorraadkast. Sportsnuts is daarvoor ideaal 😉 Gewoon kleine hoeveelheden bestellen, is het ook lekker vers allemaal.

 • Martine

  Leuk recept! Als ik dit ga maken, echter, ik laat de kokos achterwege als ik het ga maken, haha (ik ben niet zo’n fan van kokos) 😉

 • Janneke Aarts

  Hmmm ik heb een tijdje terug de andere gemaakt met amandelen, die vond ik echt super! Deze ga ik dan ook zeker snel eens proberen 🙂

 • Janine Veltman

  Oeh lekker zeg! Deze moet ik ook echt eens gaan maken.

 • STAY UP TO DATE