Recept: Courgetti met scampi’s en gerookte zalm

recept gezonde lichte pasta - courgetti met scampi's en gerookte zalm snippers
Deze zomer ga ik samen met mijn vriend een rondreis maken door Italië. Oftewel deze zomer ga ik heel veel wijn drinken, pizza en pasta eten. Heerlijk! Ik hou echt van de Italiaanse keuken. Nog thuis, hou ik het toch liever een tikkeltje gezonder en kies ik voor een lichte variant van pasta: Courgetti.

Courgetti is niet zo zwaar als echte pasta en daardoor ook minder vullend natuurlijk, maar je kunt het heel gemakkelijk i.p.v. normale pasta toevoegen aan een pasta gerecht. Zo maakte ik gisteren een Courgetti pasta met scampi’s en gerookte zalm. Wat heb ik genoten! Met het heerlijke weer van gisteren erbij, leek het even alsof ik al in Italië zat.

Wat heb je nodig? (voor 2 porties)
– 2 courgettes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– verse peterselie
– 200 gram grote garnalen of scampi’s
– 200 gram gerookte zalm snippers
– snufje zeezout, peper en chili (ik gebruikte de handige zeezout mix ‘peper en chili’ van Fair Trade)

Hoe maak je de courgetti pasta?
– Was de courgettes en snijd ze in slieten met een spirelli, mandoline of kaasschaaf.
Tip: Met de spirelli maak je binnen een handomdraai courgette slierten. Je steekt de courgette in de spirelli, draait ‘m rond als een potlood in een puntenslijper en daar zijn jouw slierten. Easy as that!
– Verwarm wat (kokos)olie in een wok.
– Snijd de knoflook en de ui. Fruit deze kort aan in de wok.
– Voeg de scampi’s toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten gaar.
– Voeg vervolgens ook de gerookte zalm toe en bestrooi het geheel met een snufje zeezout mix (of zeezout, peper en chili).
– Was de peterselie, hak deze fijn en strooi ook deze over de scampi’s en zalm.
– Nu mogen ook de courgette slierten in de pan. Bak deze voor ongeveer twee minuten mee.
– Serveer de courgetti in een schaaltje en genieten maar!
Tip: Serveer deze courgetti ook eens koud als lunch, ook heerlijk 😉

recept gezonde lichte pasta - courgetti met scampi's en gerookte zalm-001

 • Rinske

  Hmmm ziet er heel lekker uit! Ik heb het nog nooit geprobeerd ?

 • Janine Veltman

  Omg ziet er goed uit!!

 • Nicole

  Ik ben gek op vis en pasta dus ik ben benieuwd hoe deze gezonde versie smaakt.

 • Laura

  Deze komt op mijn favorieten lijstje!!

 • Laura Aerts

  Liefde! Ik heb dit recept gisteren gemaakt. Zoo lekker!

 • Carmen Goessens

  Oeh lekker zeg!

 • Lenneke Grooijen

  Yummie!!

 • Janneke Aarts

  Heerlijk 🙂

 • STAY UP TO DATE