Recept: Date-Coconut Bliss Balls

recept voor bliss balls gezonde snack stukjes dadel kokos
Rond een uur of vier wordt er op kantoor, thuis of op school vaak geroepen: ‘Nou, wie heeft er ook zin iets lekkers?’. Mijn gedachten op zo’n moment: ‘Ik, ik, ikke, kies mij, ik wil, mmm lekker, ik heb wel zin in iets lekkers. Oh nee, toch niet, want ik probeer immers mijn suiker te minderen, hmm huilen’. Herkenbaar? Dan heb ik een geweldig receptje voor jou klaar staan, want deze bliss balls met stukjes dadel en kokos zijn verantwoord en lekker. Het ideale 4-uurtje: Zoet, voedzaam en vullend!

Wat heb je nodig? (voor ca. 15 bliss balls)
– 65 gram gemalen kokos
– 1 el kokosolie
– 2 el agave siroop of honing
80 gram dadelstukjes
– scheutje water

ingrediënten coconut date kokos dadel bliss balls gezonde snack

mixen coconut date bliss balls kokos dadels

coconut date kokos dadel stukjes bliss balls gezond recept snack

Hoe maak je de date-coconut bliss balls? 
– Meng de gemalen kokos, kokosolie, agave siroop en 40 gram dadelstukjes in een keukenmachine.
– Voeg een scheutje water zodat het deeg elastisch wordt en haal het vervolgens uit de keukenmachine.
– Maak 15 hoopjes van het deeg en verdeel vervolgens de overige 40 gram dadelstukjes over deze 15 hoopjes. Dit voor een extra bite.
– Rol de 15 hoopjes (deeg en dadelstukjes) tot balletjes. Belangrijk hierbij is dat je het deeg goed aandrukt.
– Jouw bliss balls zijn klaar! Je kunt ze direct opeten en/of bewaren in de koelkast.
– Laat het smaken!

recept voor kokos dadel stukjes bliss balls zoete snack gezond

recept voor gezond tussendoortje bliss balls met stukjes dadel en kokos

Mmm heerlijk zoet.. om je vingers bij af te likken. Natuurlijk hebben deze bliss balls hun zoete smaak voornamelijk te danken aan de dadelstukjes. Ik koop dadelstukjes vrijwel altijd van het merk Greenage. Dit omdat deze Fairtrade zijn, biologisch en vooral ontzettend lekker zijn. Wil jij ze ook eens proberen? Vergeet dan niet mee te doen voor de Sport & Health goodiebag, de Greenage dadelstukjes zitten daar namelijk ook in 😉

Wat is jouw favoriete gezonde, zoete snack? Tips zijn altijd welkom!

 • Simoon

  Hmm yummie! Die zien er lekker uit zeg..

 • Rosemarijn

  Ik wist niet dat je dadels ook in stukjes kon kopen, wat handig! Ik heb altijd een hekel aan die pit enzo haha.

 • Sandra Neeken

  Ziet er heel erg lekker uit met die grove stukjes dadel er in. Ik ben erg benieuwd naar de smaak! xxx

 • Lindy

  Ik vind dadels zo lekker, zeker een goede vervanger voor iets zoetigs. Deze bliss balls ga ik heel snel eens proberen, ben onwijs benieuwd naar smaak van de balletjes.

 • STAY UP TO DATE