Recept: Granola repen

recept granola repen
Trekmomenten. Ik ken ze allemaal. Tien uur ’s morgens, vier uur ’s middags, acht uur ’s avonds en als ik het echt laat maak begint mijn maag rond middernacht opnieuw te knorren. Laat ik het zo stellen. Ik heb altijd stevige trek. Precies daarom is het voor mij belangrijk te kiezen voor een voedzaam tussendoortje, zodat ik niet alsnog zit met een hongerig gevoel zit.

Nu maak je mij niet op ieder moment even blij met een stuk fruit en wordt ik van de meeste supermarkt energie- of muesli repen ook niet altijd vrolijk. Ik bedoel, bij zo’n reep uit de supermarkt, denk je dat je gezond bezig bent, maar werk je alsnog een bom suiker naar binnen. Daarom maak ik mijn repen liever zelf. Zo weet ik precies wat erin zit en kan ik ze helemaal naar eigen smaak maken. Als variatie op mijn favoriete notenrepen met chocola, maakte ik granola repen. Binnen een half uurtje klaar en oh-zo-lekker!

Wat heb je nodig? (voor 20 repen, afhankelijk van de grootte waarin je ze snijdt)
– 175 gram ongezouten amandelen
– 150 gram ongezouten noten mix (pinda’s, cashewnoten, hazelnoten en walnoten)
– 70 gram zaden en pitten mix (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad en chiazaad)
– 50 gram agave siroop
– 50 gram honing
– 100 gram havervlokken
– 2 maiswafels (je kunt ook rijstwafels gebruiken)
– koek- en speculaaskruiden naar smaak

Hoe maak je de granola repen?
– Verwarm de oven voor op 165 graden.
– Maal 100 gram van de noten mix fijn in een keukenmachine, laat de overige 50 gram heel.
– Doe dit ook met de amandelen. Maal 75 gram amandelen fijn in een keukenmachine en laat de overige 100 gram heel.
– Breek of maal de maiswafels in stukken. Heb je geen maiswafels? Gebruik dan rijstwafels.
– Neem een grote kom en meng alle noten en in stukken gebroken maiswafels met agave siroop en honing.
– Voeg nu ook de havervlokken, zaden & pitten mix en koek- en speculaaskruiden toe, en meng dit goed door.
– Bekleed een ondiepe schaal of bakvorm met bakbapier en verdeel de helft van het mengsel erover.
– Druk het mengsel stevig aan met een lepel of met je handen.
– Zet in de oven voor 10 tot 15 minuten.
– Laat afkoelen en snijd de repen in het gewenste formaat.
– Ondertussen kun je opnieuw de ondiepe schaal of bakvorm met bakpapier bekleden en de andere helft van het mengsel hierover verdelen. Zet ook deze voor 10 tot maximaal 15 minuten in de oven.
– Bewaar de repen in een afgesloten bakje (1 week) of vries ze in, ingevroren blijven ze nog zeker een maand goed. Enjoy!

recept voor gezond tussendoortje granola reep

 • Imke

  Toppertje! Weer zo’n makkelijk recept!

 • Janine Veltman

  Ik wist niet dat je dat zo makkelijk kon maken. Wel jammer dat er zoveel honing en agave siroop in gaan maar dat maakt hem natuurlijk nog steeds veel gezonder als de repen uit de supermarkt. Geen gekke toevoegingen, gewoon een pure reep! Ik ga hem zeker maken.

 • Lisa Gerwen

  Hoeveel calorieën zitten er ongeveer in die repen?

  • Er zitten ongeveer 135 kcal in één reep.

 • Lizanne Haaksma

  Die zien er lekker uit!

 • Linda

  Super leuk en lekker al die gezonde recepten. Deze repen zien er ook echt super lekker uit maar ik heb een notenallergie, waarvoor kan ik de noten in dit recept vervangen? Heb je ideeën?

  • Hi Linda! Wat leuk dat je zo enthousiast bent. Wat je kunt doen is de noten vervangen door gedroogd fruit zoals cranberries of je voegt een handje (in stukken gebroken) pepernoten toe. Dat laatste is écht een aanrader! Liefs, Anouk

 • STAY UP TO DATE