Recept: Havermout van gemengde granen

recept havermout met gemengde granen
Ik ben iemand die gek op vaste stramienen, dat geeft me zo’n zorgeloos gevoel. Toch wissel ik heel veel met mijn ontbijtjes. Zo ga ik de ene periode iedere morgen in de weer met de blender voor een groene smoothie, de andere keer experimenteer ik met magere kwark en granola, en weer een andere keer prop ik me vol met banaan- pannenkoekjes. Op dit moment ben ik helemaal into havermout.

Waarom havermout?
Nou, dat is heel simpel. Havermout vult goed, geeft je een energie boost en is niet saai! Je kunt eindeloos variëren met toppings als fruit, noten, zaden en specerijen. Vandaag maakte ik havermout van gemengde granen met kaneel, kokos en banaan. Mijn all-time favorite!

Wat heb je nodig?
– 1 kopje gemengde granen of havervlokken
– 2 kopjes amandelmelk
– 1 banaan
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels gemalen kokos

Hoe maak je de havermout met gemengde granen?
Je kunt de havermout op verschillende manier klaar maken, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Dus ben jij geen ochtend mens? No worries! Ook jij kunt genieten van een bakkie havermout in de ochtend.

1. Overnight
Je zet voor het slapen gaan een schaaltje gemengde granen met soja melk en kaneel in de koelkast. De volgende ochtend haal je jouw lekkere smurrie uit de koelkast en garneer je het met banaan en gemalen kokos.

2. Lekker vers
Breng de gemengde granen en amandelmelk aan de kook en laat het ongeveer 8 tot 10 minuutjes pruttelen. Blijf wel in de buurt want het wil nog wel eens aanbakken (ik spreek uit ervaring haha). Garneer de havermout en enjoy!

3. Easy peasy: magnetron
Voor de èchte luiaarden onder ons, is er natuurlijk ook nog de magnetron. Je zet een (magnetronbestendig!)schaaltje havermout met amandelmelk in de magnetron voor ongeveer 2 minuten op 800 watt. Roer er een eetlepel kaneel doorheen en garneer de havermout met banaan en gemalen kokos. Easy as that!

recept havermout met gemengde granen kaneel banaan en gemalen kokos

 • Madeleine Hoven

  Ziet er super lekker uit! Ik wist niet dat het zo makkelijk was om zelfs havermout te maken. Ik gebruik altijd de voorverpakte zakjes van Quaker maar dit lijkt me een stuk gezonder!

 • Jill

  Banaan en kaneel! Heerlijke combinatie!

 • Janneke Aarts

  Oeps! Ik doe er altijd nog suiker bij in… Dat hoeft dus helemaal niet?

  • Nee hoor, dat is niet nodig. Dankzij de amandelmelk is de smaak van de havermout al lekker zoet! En mocht je dat nog niet zoet genoeg vinden, dan kun je de havermout garneren met wat extra zoete vruchtjes of rozijnen 😉

 • Jaa zo lekker, banaan is een echte goede smaakmaker voor havermout, en kaneel moet ook overal bij van mij 🙂

 • Sandra Neeken

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga het binnenkort eens proberen.

 • Iris Westdorp

  Ik heb het receptje net gemaakt. Super lekkere combinatie met banaan en kaneel!!

 • STAY UP TO DATE