Recept: Kickstart ontbijt


Het is donderdag, mijn vrije dag en ik sta al op 06:00 in de keuken. Nu zul je misschien denken, zo vroeg op je vrije dag? Jep! Nadat ik gisteravond besloten had om vandaag weer eens een kickstart ontbijtje te maken, werd ik spontaan vroeg wakker. Tsja, het is een van mijn favorieten.

Geloof me! Voor een smakelijk onbijtje als deze, kom ook jij vroeg je bed uit. Het is een feestje in een kom en een feestje in je buik, want na het eten van deze kickstarter ben je binnen no-time energiek en vrolijk!

Wat heb je nodig? (voor 1 portie – glutenvrij, suikervrij, e-nummervrij)
– 2 bevroren bananen
– 2 el geraspte kokos
– 1 el hennepzaad
– 1 el Sunwarrior eiwitpoeder
– flinke scheut amandelmelk
– topping: chocolade moerbeien, sesam kokos snackers en vers fruit

Optioneel
– 1 el rauw cacao poeder

Hoe maak je het Sunwarrior ontbijtje?
– Pel de (rijpe) bananen, snijd ze in stukjes en vries ze deze de avond van te voren in (minstens 2 uur invriezen)
– Haal de bananen uit de vriezer en mix deze met een flinke scheut amandelmelk in een blender of keukenmachine.
– Tip: Blijf de blender ‘hangen’? Een extra scheut amandelmelk is de oplossing.
– Voeg vervolgens de geraspte kokos, het hennepzaad en het Sunwarrior eiwitpoeder toe aan het mengsel en mix opnieuw.
– Aanrader: Voeg een eetlepel rauwe cacao poeder toe.
– Schenk de mix in een kommetje en strooi er chocolade moerbeien, stukjes sesam kokos crackers en vers fruit overheen.
– Smulsmakelijk!

Aangezien dit een van mijn favoriete ontbijtjes is, kun wel raden dat ook de hoofdingrediënten (Sunwarrior eiwitpoeder, hennepzaad, sesam kokos crackers en chocolade moerbeien – Superyoga.nl) voor deze mix in de Sport & Health goodiebag zitten. Nog meer reden om mee te doen met de give away 😉

 • Danique

  Ziet er heerlijk uit!! ?

 • Als ik een lekker ontbijtje maak voor mezelf dan spring ik echt mijn bed uit ’s ochtends! Ziet er weer heerlijk uit!

 • Angela Beijkers

  Ik ken het gevoel. Ik sta wel op als ik honger heb of weet dat ik lekkers ga klaarmaken. Dit ontbijt ziet er heel lekker uit!! Moet ik ook eens gaan proberen.

 • Simoon

  Lekker!!

 • Kimberly Laansbeek

  Oeh dit klinkt heeeeel erg goed! Ga het snel proberen!!

 • healthygirl88

  Ik heb al een tijdje niet meer op je blog gekeken, maar ik heb zoveel leuke en lekkere dingen gemist! Ik heb me nu maar ingeschreven voor de nieuwsbrief. Mis ik tenminste niets meer haha 😉 Dit ziet er ook weer heel erg lekker uit Anouk 🙂

 • STAY UP TO DATE