Recept: Courgetti met kip, tomaat en avocado

courgetti courgette pasta - uitgelijnd
Steeds vaker zag ik de pasta van courgette op healthy food fora voorbij komen. Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig naar de pasta, het was immers nieuw. Ik vond het wat saai om klakkeloos een recept van internet te plukken dus koos ik er voor mijn eigen draai te geven aan de courgetti, zoals de pasta van courgette ook wel wordt genoemd.

Waarom courgetti?
Ik ben gek op de Italiaanse keuken en dus ook op pasta. Spaghetti en andere pasta’s zijn rijk aan koolhydraten en daarom -voor een healthy-freak als mij- niet geschikt als dagelijkse maaltijd. Courgetti is koolhydraatarm en daardoor verantwoord. Je kunt de pasta in feite elke dag op tafel zetten. En zeg nou zelf, welke pastaliefhebber wil dat nou niet?

Met dit recept creëer je een romige, gezonde en vooral gemakkelijke courgetti. Ik heb de courgette gecombineerd met kipfilet, tomaat en een mousse van mijn favoriete vrucht, de avocado. Een avocado is rijk van smaak en heeft weinig toevoegingen nodig. Daarom heb ik er voor gekozen alleen peper en zout toe te voegen aan de mousse. Mijn eerste ervaring met de courgetti was goed, ik heb genoten! Als je het mij vraagt dus zeker wel een aanrader 😉

Wat heb je nodig?
– Dunschiller of spirelli snijder
– Pestel & mortar of staafmixer

Ingrediënten (2 personen)
– 2 courgettes
– 2 avocado’s
– 200 gram kipfilet
– 6 trostomaten
– snufje peper en zout
– olijfolie

Hoe maak je de courgetti met kip, tomaat en avocado?
Stap 1. Was de courgettes
Stap 2. Schil met de dunschiller of de spirella lange stroken van de courgette. Het zachte gedeelte, oftewel het middelste, is zacht en daardoor erg lastig te bewerken. Gooi dit gedeelte van de courgette niet weg maar snijdt het blokjes en bak deze mee met de kip
Stap 3: Snijd de kipfilet in kleine blokjes
Stap 4: Bak de kipfilet gaar in olijfolie en voeg een snufje zout toe
Stap 5. Verwijder de schil van de avocado en vergeet ook de pit niet
Tip: Wanneer de avocado rijp is, kun je dit gewoon met je handen doen
Stap 6. Maal of pureer de avocado tot een romige mousse en voeg peper naar smaak toe.
Stap 7. Kook de stroken van courgette 3 tot 4 minuten in ruim kokend water
Stap 8. Verwarm de tomaten ongeveer 2 minuten in warm water
Stap 9. Strooi eventueel nog wat extra peper op de avocado mousse.
Stap 10. Serveer de spaghetti samen met de kip, avocado mousse en tomaat.

courgetti

  • Oh yum, dit ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker eens proberen!

  • Een gezonde variant van spaghetti is altijd welkom! Ik ga het recept vanavond maken.. ben super benieuwd hoe de courgetti smaakt.

  • Lindsey

    Ziet er super lekker uit Anouk! Ik had je recept al een tijdje op mijn lijstje staan maar vanavond ga ik ‘m samen met mijn moeder koken. Ben heel benieuwd hoe het smaakt.

  • STAY UP TO DATE