Recept: Proteïne repen met pindakaas en stukjes chocolade

proteine repen zelf maken
Proteïne repen. Heerlijk na een stevige training of gewoon als tussendoortje. Ik kan er echt van genieten. Natuurlijk zijn er een heel veel proteïne repen op de markt met toegevoegde suikers of zoetstoffen. Toch vind ik niet dat we iets te klagen hebben. Ik bedoel, neem een Questbar, de voedingswaarden van deze proteïne reep zijn hartstikke goed. Ondanks dat, blijf ik erbij dat een home made reep niet alleen lekkerder, maar ook beter is. Een zelfgemaakte reep is immers lekker vers en zonder gekke toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen.

Vandaag besloot ik de uitdaging aan te gaan en gewoon eens te gaan experimenteren met proteïne poeder. Aangezien ik enorme trek had in chocola, was de keuze snel gemaakt: Cacao wordt een van de hoofdingrediënten. En wat past er perfect bij de smaak van chocola? Natuurlijk pindakaas! Ik maakte proteïne repen met cacaopoeder, cacao nibs en pindakaas. Het resultaat? Geen perfect ogende repen, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld de Questbar, maar geloof me, de smaak van deze repen is minstens zo lekker! Een smeuïge reep die extra bite krijgt dankzij de fijne havermout en natuurlijk de stukjes cacao. Yum!

Wat heb je nodig? (voor 8 tot 10 repen)
100 gram fijne havermout of gemalen havermout
2 scoops proteïne poeder (naturel, vanille of chocolade)
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel cacao nibs
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel honing
100 ml plantaardige melk

zelf proteïne eiwit repen maken chocolade pindakaas

Hoe maak je de proteïne repen?
– Wanneer je geen fijne havermout hebt, vermaal dan 100 gram havermout met een keukenmachine of staafmixer tot fijn poeder.
– Meng alle droge ingrediënten (fijne havermout, proteïne poeder, cacaopoeder en cacao nibs) in een kom.
– Voeg vervolgens de pindakaas, honing en plantaardige melk toe en roer het geheel tot een smeuïg beslag.
– Gebruik nu je handen om het deeg te kneden. Er ontstaan een massieve massa.
– Zet in de koelkast voor ongeveer 10 minuten.
– Verdeel het deeg in 8 (tot 10) gelijke stukken en kneed er mooie repen van.
– Garneer de repen eventueel met cacao nibs voor wat extra bite.
– Zet de repen in de koelkast voor ongeveer 10 minuten en genieten maar!

recept proteïne eiwit reep chocola pindakaas

proteïne reep zelf gemaakt cacao peanutbutter eiwit

Heb jij wel eens zelf proteïne repen gemaakt? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?
Mocht je besluiten deze (lees: goddelijke) repen te gaan maken. Laat me weten wat je er van vond.

 • Simoon

  Ziet er heerlijk uit!!

 • Kim

  Yum!!

 • Sandra Neeken

  Wat een goed idee om ze zelf te maken. Ik ga het snel ook proberen ?

 • Manouk Sjouw

  Oh lekker chocola en pindakaas ?

  • Echt hè! Mijn favo combi 🙂

 • Janine Veltman

  Ziet er heerlijk uit Anouk! Xx

 • Lenneke Grooijen

  OMG!! Need this 😮

 • Margot Willems

  Ik vind het moeilijk om iedere keer de keuken in te gaan om alles maar zelf te maken. Ik werk 36 uur en heb er eigenlijk geen tijd voor, maar met al die toevoegingen tegenwoordig. Zo jammer. Dit recept is heel fijn en makkelijk. Ga het zeker proberen.

 • Jelka

  Goed idee Anouk. Deze ga ik snel eens proberen.

 • Sharon van Iwaarden

  Misschien een stomme vraag, maar je schrijft 2 scoops proteïne poeder? Hoeveel gram is dit? Recept ziet er heerlijk uit wil het graag proberen 🙂

  • Hi Sharon. 1 scoop is gelijk aan 30 gram, dus je hebt 60 gram nodig 🙂 Liefs, Anouk

 • Shelly

  Helaas zijn ze bij mij mislukt. De smaak is prima maar het goedje was zo ontzettend plakkerig dat ik hulp heb moeten halen om het met lepels van mijn vingers af te halen. Wel heel wat kcal verbrand, want wat een gevecht om alles weer schoon te krijgen. 10 minuutjes koelkast deed het hem ook niet. Helaas. Misschien heb ik iets fout gedaan, maar behalve het weglaten van de cacao nibs heb ik niets anders gedaan.

  • Wat jammer Shelly! Misschien heb je bij een tweede poging meer geluk 🙁

 • Lisa Steur

  Ze smaken heerlijk! Thanks for sharing!

  • Goed om te horen!

 • Cindy Bruijnzeel

  Hee,

  Ik heb een poging gewaagd. M’n vriend en ik zijn erg fanatiek in fitness. Ik wel wat minder (welkom in t moeders leven) dan m’n vriend. Ik vind al die voedingssupplementen bij elkaar soms wel doortikken dus ik bedacht me dat het misschien goedkoper en gezonder (en lekkerder als je t mij vraagt, die van internet zijn bagger, bleh…) om ze zelf te maken. Maar hij wil graag de voedingswaarde weten van deze reepjes. 😊

 • Pee Vdw

  Hai, kan het ook zonder de pindakaas?

 • STAY UP TO DATE