Recept: Skinny eiersalade

Recept voor skinny eiersalade
Een aantal jaar geleden at ik bijna dagelijks smeersels zoals eiersalade op mijn brood. Ik doopte wat broodjes in een bakje eiersalade en op was ‘ie. Erg lekker natuurlijk, maar zo’n eiersalade op basis van mayo doet natuurlijk niet veel goed voor je lijf. Daarom vind ik dat het tijd is voor skinny smeersels. Smeersels die nog steeds erg lekker zijn van smaak, maar een stuk minder verzadigde vetten bevatten. Smeersels voor iedere dag dus.

Vandaag maakte ik een skinny eiersalade. De vette mayo heb ik vervangen door een lichte fritessaus en kwark. Het resultaat is een frisse en romige salade. Lekker op een snee brood, cracker of toastje!

Wat heb je nodig?
– 5 eieren
– 2,5 el kwark
– 1,5 el fritessaus
– 1 handje verse bieslook
– 1 teentje knoflook
– 0,5 ui
– snufje peper en zout

Hoe maak je de skinny eiersalade? 
– Kook de eieren voor ca. 4 minuten en laat ze even schrikken met koud water.
– Was ondertussen de bieslook, snijd de uiteinden eraf en snijd het overige gedeelte in fijne stukjes.
– Schil de ui en snijd ook deze in fijne stukjes.
– Verwijder de schil van de knoflook en pers fijn.
– Pel de eieren en prak ze fijn in een kommetje.
– Voeg de kwark en fritessaus toe aan de geprakte eieren en roer goed door.
– Voeg vervolgens de verse bieslook, knoflook en fijn gesneden uit toe.
– Roer tot een romig mengsel en breng op smaak met peper en zout.
– Schep in een pot of bak (die je kunt afsluiten) en bewaar in de koelkast.

Recept skinny eiersalade door Anouk Donkers

 • Lynn

  Eiersalade is samen met kipsate een van mijn lievelings salades. Ik eet ze alleen nooit meer omdat ze niet echt gezond zijn. Hooguit op een feestje. Deze variant lijkt me geweldig! Ga het recept zeker proberen. Xx Lynn

 • Vera Toren

  Goed idee zeg!!

 • Lenneke Grooijen

  Wat een makkelijk en erg lekker recept!

 • Iris

  Dat ziet er heerlijk uit Anouk. Slim recept!

 • Sandra Neeken

  Oh wat lekker! Hij smaakt niet zurig denk ik toch? Welke kwark heb jij gebruikt, van welk merk? Xx

  • Ik gebruik meestal Total van Fage, maar een kwark van een huismerk is ook een prima keus hoor! Liefs, Anouk

 • Mmmm klinkt goed! Ik hou van dit soort simpele recepten 🙂

 • STAY UP TO DATE