Snack tip: Gevulde medjooldadels

gevulde dadels met pindakaas gezond
De dadel wordt ook wel het brood van de woestijn genoemd, vanwege de talloze voedzame bestanddelen. Een dadel bevat namelijk bijna ieder essentieel mineraal. Zo zijn ze rijk aan magnesium, kalium, ijzer, koper, mangaan en een goede bron van vezels en de vitaminen A, B en K. Omdat een dadel licht verteerbaar is, worden al deze voedingsstoffen nog goed door je lijf opgenomen ook. Het is wel duidelijk: De dadel is goed voor je!

Naast dat de dadel goed is voor ons lijf, is hij ook goed voor onze smaakpapillen. De dadel is namelijk een heerlijke zoete vrucht, die niet alleen lekker is in baksels maar ook om zo te snacken. Mijn favoriete dadel-snack? Dat is een dadel gevuld met zelfgemaakte pindakaas. Een snack rijk aan voedingsstoffen, die zorgt voor een verzadigd gevoel Ên jouw zoete trek doet stillen.

Wil jij deze snack nu ook eens proberen? Let er dan wel op welke dadels je koopt. Mijn voorkeur gaat uit naar de medjooldadel. Deze dadel wordt ook wel de verse dadel genoemd, omdat de medjooldadel in tegenstelling tot de gewone (kleine en goedkope) dadel niet gekonfijt is, maar zo van de boom gegeten kan worden. De medjool dadel is dikker en zachter van structuur dan de gewone dadel, en daardoor simpelweg een stuk lekkerder. Waar koop je deze dadels? Bij de meeste grote supermarkten en in online shops zoals bijvoorbeeld SportsNuts.

De gevulde dadels maak je trouwens heel simpel. Je verwijdert de pit uit dadel, maakt er een spleetje in met behulp van een mes en vult ze vervolgens met pindakaas. Succes gegarandeerd 😉

gevulde dadels met zelfgemaakte pindakaas

 • Lisa

  Oeh heerlijk dit!!

 • Vera Postma

  Ik wist nooit het verschil tussen dadels en medjool dadels… Goed dat je dit uitlegt! Ga deze snack tip zeker snel proberen Anouk. Je bent echt een inspiratie iedere keer weer met goede recepten en sport tips 🙈

 • Lenneke Grooijen

  Hmm lijkt me erg lekker!

 • Mandy

  Lijkt me erg lekker! Goed idee om ze te vullen met pindakaas 👌

 • Cindy

  Oh die pindakaas!!

 • Barbara

  Ik koop altijd bij de albert heijn. Is er een merk wat jij kan aanraden?

 • STAY UP TO DATE