Tip: Explore Asian Bio Bonenpasta

Aanrader review explore asian pasta eiwitrijk koolhydraatarm glutenvrij
Soms moet je jezelf gewoon uitdagen iets nieuws te proberen. Op het moment dat ik de organic pasta’s van Explore Asian tegenkwam in de webshop van Unlimited Health, was ik verrast. Eiwitrijke pasta gemaakt van biologische edamame en mung bonen? Ik wist überhaupt niet van het bestaan af. Genoeg reden om het eens te proberen!
Ik ben geen moeilijke eter, eigenlijk zijn er maar twee dingen die ik écht niet lekker vindt, zuurkool en witlof. Toch vind ik het altijd spannend om iets nieuws te proberen. Vooral als er geen vriend of vriendin naast je zit, die je voor de tiende keer vertelt hoe lekker het is. Dit was precies het geval bij de fettucine pasta van Explore Asian. Ik had immers zelf besloten het gewoon eens te proberen.

Om het lekker laagdrempelig te houden, maakte ik traditionele pasta met tomatensaus (zonder vlees onder het moto van #scaledownchallenge) met de bio fettucini pasta. Guess what? Het was zelfs lekkerder dan verwacht. Lekker puur van smaak en, net als we gewend zijn van andere pasta’s, goed vullend. Voor een pastaliefhebber als ik, is het niet gemakkelijk om een schot in de roos te gooien. Toch is dat zeker gelukt, de pasta’s van Explore Asian houd ik er in!

Voordelen Explore Asian Edamame & Mung 
– Gemaakt van biologische bonen en water
– Vergeleken met traditionele volkoren pasta: laag in koolhydraten (15 gram ipv 68 gram per 100 gram)
– Hoog in plantaardige eiwitten
– Geen toevoegingen
– Vergeleken met traditionele volkoren pasta: rijk aan vezels (21 gram ipv 6 gram vezels per 100 gram)
– Vrij van gluten

Nadelen Explore Asian
– De kleur en structuur kunnen afschrikken, anders dan de traditionele variant
– Prijzig met maar liefst 4,25 per 200 gram

Bio pasta met Explore Asian
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
– 1 verpakking Explore Asian Edamame & Mung Fettucini 
– 200 gram cherry tomaatjes (het liefst rijpe)
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde oregano
– takje basilicum
– snufje zout en peper

Optioneel
– 100 gram mager rundergehakt

Hoe maak je de pasta bolognese?
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Verwijder de schil van de ui en snijd hem in kleine stukjes
– Neem een pan en fruit de ui
– Pel en snijd het teentje knoflook, en voeg ook toe in de pan
– Was ondertussen de tomaatjes en basilicum
– Halveer de tomaatjes en voeg deze toe in de pan
– Snufje zout en gedroogde oregano erbij. Blokjes tomaat erbij en even goed doorroeren.
– Serveer de pasta met saus en een blaadje basilicum om het af te maken
– Smakelijk!

Review recept explore asian fettucine pasta bonen glutenvrij eiwitrijk koolhydraatarm

 • Linda

  Nog nooit gezien of gehoord.. lijkt me wel erg lekker.

 • Kim Schaap

  Die saus ga ik binnenkort zeker proberen. Heel stom maar ik koop vaak een kant en klare verpakking van Bertolli of iets dergelijks. Ik weet niet of ik mijn vriend zo ver krijg om bonenpasta te eten.. Het ziet er wel errug lekker uit.

 • Lenneke Grooijen

  Yum. Dat ziet er goed uit!

 • John K.

  De pastas lijken mij wel wat… van jouw ‘bolognesesaus’ krijg ik echter kriebels (no offense). Als je nu echt eens een bolognese saus wilt zonder vlees, neem dan in ieder geval de smaken (groenten en kruiden) van de saus over ipv een kaal blikje tomatenpuree:

  Uitje fruiten, gesneden worteltje erbij en even flink aanzetten, gesneden bleekselderij erbij en vrijwel meteen ook de Passata toevoegen + bouillonblokje (kruidenbouillon voor de vega’s). Nu nog een flinke snuf oregano, basilicum en een laurier blaadje. Lekker even laten stoven zodat de smaken goed mengen….Peper en zout naar smaak toevoegen.
  tip: Je kunt na de wortels te hebben aangezet afblussen met wat witte wijn…dat geeft extra smaak.

  Misschien iets voor je volgende ontdekking 😉

  • Dat klinkt inderdaad ook als een lekker sausje. Ga ik zeker eens proberen 🙂

 • Nine

  Lijkt me erg lekker!! Ik vind het juist leuk dat je durft anders te doen met je recepten. Dus vooral niet helemaal traditioneel blijven met de saus.

 • Lisanne Bees

  Als vegetariër wordt ik hier heel erg blij van. Goed zeg, zonder vlees!

 • STAY UP TO DATE