Aanrader: Met ei gevulde avocado

stuffed avocado
Ik werd wakker, keek op mijn telefoon en het eerste wat ik dacht was ‘yes, tijd voor ontbijt’. Wat ook niet geheel gek was na mijn work-out sessie in de sportschool gisteravond. Tijd voor een stevig ontbijt dus! Ik koos voor een lekker en voedzaam ontbijt, vol goede vetten, vezels en vitaminen: Een met ei gevulde avocado.

Vet gezond

Het vetgehalte in een avocado is hoog waardoor je vaak denkt aan een dikmaker. Helemaal onterecht! De vrucht bevat enkelvoudige onverzadigde vetten die juist helpen om calorieën effectiever te verbanden. Een boost voor je stofwisseling dus! Ook is de Zuid-Amerikaanse vrucht rijk aan vitaminen en mineralen, die o.a. goed zijn voor je hart, bloeddruk, huid en haar. Laat de avocado dus niet meer liggen en eet je healthy!

Wanneer is een avocado rijp?
Bij het plukken is een avocado donker groen van kleur. Als de vrucht rijp is om te eten heeft de schil een bruine- naar het zwart neigende kleur. Het vruchtvlees is dan lekker zacht en romig. Heerlijk!

Een ei mag elke dag
Sport jij net als ik regelmatig? Dan zijn de proteïnen in een ei heel belangrijk voor je. Ze zorgen voor spierherstel en geven je weer nieuwe energie. Koken of bakken dus dat ei 😉

Recept (15 minuten)
– 1 avocado
– 2 (scharrel)eieren
– 1 snufje cayennepeper

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
2. Snijd de avocado doormidden en maak hem voorzichtig open
3. Verwijder de pit en maak de holtes iets groter zodat er een ei inpast
4. Voorzie beiden parten van een ei en bestrooi deze eventueel met cayenne peper
5. Bak de avocado in de oven tot het ei naar wens gestold is (±10 minuten)
6. En jouw met ei gevulde avocado is klaar om opgegeten te worden. Smakelijk!

  • Lekker, maak ik ook wel eens! Wist trouwens niet dat je een site had, leuk! Kijk anders ook even bij mij. 🙂 Ik volg je iig! xx Kim

  • Lekker!!

  • STAY UP TO DATE