Tip: Garmin Vivosmart HR

Garmin Vívosmart HR Activiteiten Tracker Review Ervaringen Prijs Kwaliteit verhouding Voordelen en Nadelen Blogger
Wie had dat ooit gedacht? Ik en een work-out buddy. Het mag dan misschien geen persoon zijn, maar de Garmin vívosmart HR is zonder enige twijfel mijn beste buddy ever. Niet alleen omdat ‘ie figuurlijk gezien altijd aan mijn zijde staat, maar ook omdat ‘ie er altijd is om mij te motiveren. Het maakt niet uit of dit tijdens een training is, of gewoon gedurende de dag. Aan de hand van trilberichten weet het horloge me te stimuleren om, op welk moment dan ook, meer te bewegen.

Duidelijk. Ik ben fan van mijn nieuwe buddy, maar wat maakt hem dan zo bijzonder? Wel, de vívosmart HR meet mijn hartslag via de pols, telt het aantal stappen, hoeveel calorieën ik heb verbrand, monitort mijn slaap en weet zelfs te tellen hoeveel trappen ik oploop. Bijzonder is bovendien dat de gadget de intensiteit van mijn activiteit weet te meten en mijn vorderingen weergeeft in de mobiele app of via het Garmin fit programma op de desktop.

Wat mij het meest enthousiast maakt zijn de challenges die je kunt uitvoeren. Dit motiveert en stimuleert om dagelijkse doelen te halen en zelfs records van mede-challenge-genoten te verbreken. Samen met o.a. Marije van Women’s Health, Daphe van Fitgirls.nl, Mirjam van Eatpurelove en Esmée van Workthat es ben ik voor gedurende 1 week een challenge aangegaan. En ik heb volgens mij nog nooit zoveel te voet gedaan als in die week. Herinnert de vívosmart om je pols je er niet aan dat je weer eens moet bewegen, dan doet het klassement dat wel, want terwijl jij even lui op een stoel zit, loopt een ander weer een heleboel stappen. Geloof me, het is gewoon verslavend om ook voor meer stappen te gaan.

Dus, kun jij wel een schop onder je kont gebruiken? Dan is de vívosmart HR activity tracker een goede motivator voor jou! Benieuwd naar mijn kritische blik? Hieronder lees je de voor- en nadelen nog eens op een rijtje.

Voordelen
– De vívosmart HR is voorzien van een comfortabel bandje.
– Gemakkelijk te bedienen middels touchscreen.
– Scherm is altijd verlicht en zelfs in zonlicht goed af te lezen.
– Naast stappen, afstand en calorieën, meet de vívosmart HR ook: opgelopen trappen, hartslag en trainingsintensiteit.
– Meldingen van telefoon te koppelen aan de armband.
– Spotify is te bedienen via het scherm.
– Een duwtje in de rug middels (trillende) push-meldingen.
– Dagelijks nieuwe doelen.
– Alles overzichtelijk te bekijken via de app of desktop software.
– Vrienden uitdagen en elkaar motiveren.
– Volledig in te stellen op jouw specificaties en doelen.
– De batterij gaat met gemak een weekje mee.

Nadelen 
– De hartslag wordt gemeten via de pols waardoor de armband aan de bovenzijde wat dikker is. Een klein minpuntje voor de looks.
– Push-meldingen zijn misschien wel motiverend, maar kunnen soms ook irritant zijn. Vooral op momenten dat je simpelweg niet kúnt bewegen -lees: vooral als je vaak in de auto zit, zoals ik-.
– Niet voorzien van een GPS-tracker.
– De vívosmart HR is met €149,95 vrij prijzig, maar het is een investering waar je iedere dag plezier van zult hebben.

Garmin Vívosmart HR Activiteiten Tracker Review Ervaringen Prijs Kwaliteit verhouding Voordelen en Nadelen Befitandfash Garmin Vívosmart HR Activiteiten Tracker Review Ervaringen Prijs Kwaliteit verhouding Voordelen en Nadelen Befitandfashionable Blogger

 • Shirley

  heel blij dat je ook nadelen noemt.. er zijn zoveel bloggers die alleen maar schrijven omdat ze er voor betaald krijgen.. misleidend en nep vind ik dat.

 • Camilla Wessels

  Klinkt als een leuke gadget zeg! Ik kende het merk nog niet. Wat vind jij van een Fitbit? Welke van de twee zou jij aanraden.. Deze of een fitbit?

  • De nieuwe Fitbit Charge HR is goed te vergelijken met de Garmin Vívosmart HR. Ze zijn ongeveer van de dezelfde specificaties en ik heb voorheen ook gebruik gemaakt van een Fitbit Flex (zonder hartslagmeter) en deze beviel ook prima. Maar als ik de Fitbit en Garmin naast elkaar zet, dan zie ik toch meer voordeel in de Vívosmart HR omdat deze meer inzicht geeft in activiteiten via de app. Natuurlijk is het maar net wat je nodig vindt/hebt, dus je kunt ook naar de looks kijken, en dan doen Fitbit het weer beter 😉

 • Lenneke Grooijen

  Een uitdagende gadget lijkt me. Ik ben al even aan het sparen voor een fitbit.. maar nu twijfel ik toch met deze garmin… Hmmm… haha!

 • Sanne

  Die pushmeldingen lijken me inderdaad fijn maar ook irritant soms haha. Ik ga eens kijken op de website van Garmin.. Je maakt me wel nieuwsgierig.

 • STAY UP TO DATE