Tip: Zelf pindakaas maken

recept voor gezonde zelfgemaakte pindakaas #peanutbutterboost_sdc scale down challenge
Zoals jullie weten vind ik heerlijk om in de keuken staan. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar vind het ook leuk om traditionele recepten gezonder of gewoon lekkerder te maken. Zo maakte ik gisteren voor de eerste keer zelf pindakaas. Ik begrijp nog steeds niet waarom ik dit nooit eerder heb gedaan. Het is namelijk super easy en oh-zo-lekker.

Geloof me, wanneer je deze zelfgemaakte pindakaas eenmaal geproefd hebt, koop jij ‘m niet meer in de supermarkt. Nu wil ik niet zeggen dat pindakaas ooit een straf is om te eten, maar deze zelfgemaakte pindakaas is gewoon nog beter. Je laat alle gekke houdbaarheidstoevoegingen (die in supermarkt pindakaas zitten) achterwege, waardoor het beter is voor jou en ook voor het milieu. Je hoeft geen expert te zijn, want het recept is onwijs makkelijk en je hebt maar 1 ingrediënt nodig: pinda’s.

Wat heb je nodig? 
– 250 tot 300 gram ongezouten pinda’s

Hoe maak je pindakaas?
– Maal alle pinda’s in een keukenmachine en voeg eventueel een snufje zeezout toe.
– Laat voor ca. 4 minuten fijn malen tot het een mooie pasta is geworden.
– Schep in een potje dat je goed kunt afsluiten en bewaar in de koelkast.

Tip: Maak jouw pindakaas eigen en voeg een extra smaak toe zoals vanille, kaneel, honing, chocolade, gedroogd fruit of andere noten.

recept zelf pindakaas maken gezondhomemade zelfgemaakte pindakaas recept gezond

recept voor gezonde zelfgemaakte pindakaas #peanutbutterboost_sdc

 • Willeke

  Klinkt goed!!

 • Femke van Veen

  Wat is dat makkelijk zeg! Lekker 😋

 • Sandra Neeken

  Ik ben gek op pindakaas. Dit ga ik zeker proberen.

 • Lisa

  Ik heb het ook wel eens gemaakt. Super lekker. Goed idee om ook eens wat andere smaakjes toe te voegen. Ik ben benieuwd naar de combinatie met chocolade of honing. Hmm!

 • Manouk Sjouw

  Ik heb het recept geprobeerd. Hij moest wel even opstijven want ik dacht eerst dat de pindakaas heel dun was geworden, maar naar een paar minuten was hij perfect. Super blij mee en echt heel lekker!!

 • STAY UP TO DATE