Food: Zo maak je de perfecte pre-workout maaltijd

food find recept blueberry blauwe bessen proteïne protein muffins eiwit snack eten na het sporten na de training tip aanrader be fit and fash
Zoals je misschien al weet, heeft de maaltijd of snack die je voor een training eet, invloed op de effectiviteit van jouw training. Omdat we allemaal zoveel mogelijk effect uit een training willen halen, is het van belang dat we kiezen voor de juiste voedingsmiddelen. Precies daarom, vertel ik je hoe je de perfecte pre-workout maaltijd klaarmaakt. Geloof me, het is super easy

Een maaltijd in balans
Naast een lekkere smaak, is het belangrijk dat de maaltijd die je voor de training eet in balans is. Daarmee bedoel ik dat de verhoudingen tussen de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten goed moeten zijn. Ongeveer een uur voor je gaat trainen zul je voldoende koolhydraten en eiwitten tot je moeten te nemen. Onthoud: Eet voldoende, van minder eten word je niet fit. Dit om de training met voldoende energie te starten, jouw trainingsprestaties te bevorderen en jouw spieren voor te bereiden op herstel.

Ingrediënten plan
Met deze 4 ingrediënten zet jij super gemakkelijk de perfecte pre-workout maaltijd op tafel.

1. Koolhydraten
Havermout, volkoren pasta, zilvervliesrijst, quinoa, zoete aardappel, volkoren of speltbrood, spelt of teff pannenkoek.

2. Eiwitten
Proteïne poeder, kipfilet, eieren, vis, (magere) kwark.

3. Vetten
Avocado, (ongezouten) noten, pindakaas, koken in olijf- of kokosolie.

4. Fruit
Beste keus: Banaan, maar je kunt ook kiezen voor aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mango, kaki of andere fruitsoorten.

Voorbeelden?
Teff pannenkoek (koolhydraten + eiwitten) gevuld met pindakaas (vetten) en banaan (fruit).
– Havermout van gemengde granen (koolhydraten) gegarneerd met ongezouten noten en kokossnippers (vetten) + Proteïne smoothie (eiwitten + fruit).
– Groene smoothie van havermout (koolhydraten), plantaardige melk (eiwitten), avocado (vetten), komkommer, appel (fruit) en een snufje kaneel.
Proteïne muffins van amandelmeel (koolhydraten), proteïne poeder, eieren, amandelmelk (eiwit), kokosolie (vetten), banaan, appel en blauwe bessen (fruit).

Easy peasy toch? Wat is jouw favoriete pre-workout maaltijd?

 • Janneke Aarts

  Handig! Ik wist eigenlijk alleen dat koolhydraten goed waren maar moet wel zeggen dat ik dat eten voor het sporten vaak oversla. Ik weet dat het eigenlijk niet goed is maar na een training heb ik altijd zo erge honger en dan kan ik dan meer eten.

 • Margot Willems

  Goed dat je dit deelt! Hier heb ik heel veel aan 🙂

 • Britte

  Handig!

 • Simoon

  Onwijs makkelijk en ik altijd maar gedacht dat het zo moeilijk was om dat soort gerechten klaar te maken.

 • Lenneke Grooijen

  Ik maak het mezelf altijd makkelijk en ga sporten na het eten dan heb ik altijd wel een goede bodem. Tenminste zo voelt het. Dit rijtje ga ik wel meenemen de volgende keer. Ben benieuwd of ik verschil ga merken. -X-

 • Jelka

  Ik had deze tips van jou ook gelezen op Sportsnuts.nl, maar omdat je daar niet kan reageren wilde ik hier even laten weten dat ik er heel veel aan heb. Dankjewel! Ik ga jou en je blog zeker volgen 🙂

 • Janine Veltman

  Dit ga ik onthouden!

 • STAY UP TO DATE