Tips: Healthy hotspots London

Daylesford London Healthy Hotspots Befitandfash
Een nieuw jaar is de uitgelezen kans om jezelf uit te dagen. Je raadt het al: De eerste week van 2016 ben ik gestart met een uitdaging. Ik heb Nederland ingeruild voor Engeland -London om precies te zijn-, om daar een week Engelse taal te studeren. Een cursus die ik al jaren wilde doen, maar waar ik simpelweg de ballen niet voor had. En nu, heb ik het gewoon gedaan, en ja, het voelt goed! Maar om even to the point the komen, natuurlijk heb ik naast gestudeerd, ook gegeten en ik kan je vertellen: London is een geweldige stad, als het gaat om healthy food. Daarom deel ik vandaag de leukste, lekkerste en gezelligste healthy hotspots van London.

Nama Raw Foods
Ga je voor Nama, dan ga je voor onwijs lekker. Denk aan stapels pannenkoeken, veggie sushi en pizza met een bodem van walnoot en courgette. Yes please!

Whole Foods Market
Deze populaire, van origine Amerikaanse market mag natuurlijk niet ontbreken op mijn hotspot lijstje. Whole Foods Market maakt een statement met haar wholefoods; voedingsproducten in natuurlijke toestand. Denk aan groenten en fruit, maar ook aan een mega assortiment proteïne repen en andere vezelrijke producten. Deze market mag niet ontbreken op jouw to-go-list als je London bezoekt!

Bella Italia 
Als een liefhebber van Italiaans eten, kan een maaltijd bij een Italiaan natuurlijk niet ontbreken. Daarom bracht ik een bezoekje aan een restaurant van de ‘keten’ Bella Italia. Dit klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, de ‘keten’ Bella Italia, maar of het eten lekker was? Écht wel! En dat voor een prima prijsje, en extra leuk: Ze bieden een Special Menu aan, met daarop pasta’s gemaakt van o.a. wortel, biet en courgette. Aanrader!

Wild Food Café
Gezellig en kleurrijk, dat is Wild Food Café. De foods op de menukaart van dit restaurant mogen dan misschien een tikkeltje prijziger zijn dan de meeste op mijn hotspot lijstje, maar een bezoekje is zeker de moeite waard! Je eet in dit café namelijk de lekkerste raw chocolate en berry tart.

Pret a Manger en Itsu
Ik kan wel stellen dat ik de ondernemers van deze twee organisaties zeer op prijs stel, want oh wat heb ik genoten van het eten bij Pret a Manger en Itsu. Pret a Manger vind je op vrijwel iedere hoek van de straat. Ideaal voor een snelle snack, ontbijt of lunch. Itsu is een must-go voor alle liefhebbers van Asian food. Je vindt er heerlijke sushi en salade boxes voor kleine prijsjes.

Daylesford
Trek in een fijn groep sapje, biologische salade of vers gemaakte burger? Ga dan naar Daylesford! Je kunt hier prima terecht voor een gezond ontbijtje of lunch, en kunt er allerlei producten van eigen biologische boerderij aanschaffen. Lekker hoor!

Foodhall Selfridges 
Lekker geshopt at Selfridges? Vergeet dan vooral niet even door te lopen naar de foodhall op de begane grond. Dit is misschien niet de grootste foodhall van London, maar zeker wel een van de beste. Je vindt hier rauwe brownies en muffins, maar ook smoothies en verse vegan salades. Neem een stevige Foodhall bag en ga lekker los!

  

 • Hilde

  Tof van je! Hoe was de cursus en hoe heb je het geregeld? Lijkt me ook erg leuk.. en al dat lekkere eten ook haha.

  • Hi Hilde. De cursus was zeer goed geregeld, boven verwachting. Ik heb het geregeld via Study Globe. Zij regelen vrijwel alles voor je, heel gemakkelijk. Neem maar eens een kijkje op de site, als je nog andere vragen hebt, stel ze gerust hoor :). Je kunt me ook mailen anoukdonkers@befitandfashionable.com. Liefs!

 • Manouk Sjouw

  London is zóo leuk!!

  • Helemaal mee eens!

 • Tirsa

  Leuke blog! 😊

 • Amy

  Jammer dat ik dit niet heb gezien voor ik naar Londen ging in december! Ik sla hem op voor mijn volgende trip 🙂

  • Ah wie weet voor een volgende trip inderdaad! Hoe was de kerstsfeer in December? Liefs.

 • Brenda

  Ik ga over een maandje naar london. Te leuk deze hotspots, ga ik zeker een lijstje van maken. Leuk!!

 • STAY UP TO DATE