Tips: Meer groenten eten doe je zo

meer groenten eten doe je zo tips
Groenten. Ik ben er dol op en vind vooral een avondmaaltijd een stuk beter smaken met lekker veel groenten. Ik heb er dan ook geen moeite mee om de ADH -aanbevolen dagelijkse hoeveelheid- te behalen. Meestal zit ik zelfs boven de norm. Toch merk ik dat er veel mensen zijn, die het lastig vinden om voldoende groenten te eten. Voel jij je aangesproken? No worries, want ik heb een paar hele fijne tips voor je klaar staan. Geloof me, voldoende groenten eten is makkelijker dan je denkt 😉

1. Groente smoothies
Makkelijker als dit, gaat het niet worden. Je stopt wat groenten in een blender, even mixen en klaar is jouw bommetje vol groenten. Aanraders? Appel, avocado, komkommer & kaneel of kokoswater, mango en wortel.

2. Rauwkost op een cracker, rijstwafel of brood
Of je nu geniet van een cracker, rijstwafel of bammetje, maak er een feestje van en garneer ‘m met rauwkost. Het ziet er niet alleen leuker uit, maar smaakt ook lekkerder!

3. Groentespread
Smeer eens hummus op je brood of maak zelf een spread van bijvoorbeeld pastinaak of avocado. Pluspunt: Groentespread is niet saai en gaat niet vervelen, je kunt namelijk eindeloos variëren met verschillende groenten en combinaties.

4. Groentesnack
Lekker voor de tv met een schaaltje vol paprika, wortel, bleekselderij en komkommer. Saai! Nee hoor, want je kun deze groenten ideaal gebruiken om te dippen een groentespread. Leuk en lekker, net als deze wortel wokkels.

5. Bakken met groenten
Het is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar wel een hele lekkere. Zo maakte ik een tijdje geleden een zoete chocolade taart met courgette. Ideaal voor iedereen die niet zo’n groenten liefhebber is.

6. Groentesoep
Nu heb ik het natuurlijk niet over de soepen uit het supermarktschap, maar over een soepje dat je zelf maakt, met verse groenten. Mijn favoriet? Dat is een soepje van pompoen en wortel. Heerlijk romig van smaak en perfect als zowel lunch, voorgerecht als diner.

7. Maaltijdsalade
Perfect als lunch, bijgerecht of diner. Je krijgt op een makkelijke manier een grote hoeveelheid groente binnen en je kunt de salade precies samenstellen zoals jij ‘m lekker vindt. Gegarandeerd een succes!

8. Neem groente als hoofdingrediënt
Wees eens creatief en verander een eeuwen oud recept in een iets nieuws. Een voorbeeld hiervan is courgetti, een pasta met als hoofdingrediënt courgette. Makkelijker gaat het niet worden 😉

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende groenten binnenkrijgt? 

 • Simoon

  Handige tips!!

 • Rinske Janssen

  Ik vind het soms heel moeilijk dus deze tips zijn heel erg fijn..

 • jenniferzblog

  Handig tips maar ik eet al veel groenten met plezier hahah ;D

 • Lenneke Grooijen

  Ik vind groenten heel lekker maar soms vergeet ik het gewoon en grijp ik naar andere dingen. Fijne tips Anouk! -X-

 • Nicole

  Wat een fijne lijst met tips 🙂 Ik maak ook geregeld een smoothie om zo meer groenten binnen te krijgen.

 • Manouk Sjouw

  Ik probeer vaak een extra lepel groenten op de scheppen bij het avond eten en eet als tussendoortje vaak een bakje rauwkost. Ik zou eigenlijk ook wat vaker een smoothie moeten maken 😉

 • Daniëlle

  Als ik heel eerlijk ben.. Eet ik het veel te weinig. Deze tips zijn dus heel erg welkom!!

 • Sandra Neeken

  Bakken met groenten heb ik nog nooit geprobeerd. Heel goed idee.

 • STAY UP TO DATE