Work-out: Spring je bed uit en ga sporten

tips vroeg op staan om te gaan trainen sporten #befitandfash
Het is vrijdagochtend, 07:30. Ik weet het, het is nog vroeg maar ik ben wakker hoor! Een ochtendmens ben ik absoluut niet, maar ’s morgens sporten vind ik heerlijk. Ik voel me de hele dag energiek en fris. Waar ik de motivatie vandaan haal? Het is een kwestie van je schema aanpassen en een ritme vinden.

Dus jep, je leest het goed, ook voor een avondmens is het mogelijk om ’s morgens te gaan sporten. Vind jij sporten in de ochtend ook zo fijn, maar lukt het je telkens niet om uit bed te komen? Dan heb ik een paar tips voor je!

Tips: ‘Spring je bed uit en ga sporten’
– Als je ’s morgen vroeger op wil staan, zul je ook eerder je bed in moeten, dus ga op tijd naar bed. Ik begrijp dat dit lastig kan zijn, ik ben namelijk ook een avondmens. Wat ik je kan meegeven is: doe het stapje voor stapje, bouw langzaam af van bijvoorbeeld twaalf naar elf uur. Zo maak je het makkelijk voor jezelf en wen je er sneller aan.
– Ritme helpt! Zorg ervoor dat je lichaam eraan went, om op een bepaalde tijd op te staan. Zet dus je wekker niet de ene keer om 6 en de andere keer om 9 uur.
– Zet je wekker aan de andere kant van de kamer. Als je dan toch al opgestaan bent om de wekker uit te drukken, kun je er net zo goed uit blijven om te gaan sporten, toch?
– Ben jij het type ‘ik blijf liever nog vijf minuten langer liggen dan dat ik..’? Zorg er dan de avond van te voren voor dat je kleding klaar ligt, hoef je die in ieder geval al niet meer te ‘zoeken’.
– Dit geldt ook voor het ontbijt. Bedenk van te voren wat je wil gaan eten zodat je dit ’s morgens niet hoeft te doen. Des langer kun je in je bed blijven liggen 😉
– Plan van te voren je training: Wat ga je precies doen en wat wil je bereiken. Dit werkt motiverend.
– Ga samen! Spreek met een vriend of vriendin af om ’s morgens te gaan trainen, of schrijf in je voor een groepsles of bootcamp. No way dat je er dan onderuit komt of nog afhaakt.

Wat vind jij van trainen in de ochtend? 

 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik moeite heb met opstaan, maar toch wil ik dit proberen want ik denk dat het echt een heerlijke kickstart is.

 • Janine Veltman

  Zooo herkenbaar. Vooral in de winter is het moeilijk, nu het steeds vroeger licht wordt gaat het opstaan ook beter.

 • Remke

  Trainen in de ochtend is heerlijk! Je start de dag meteen goed maar opstaan blijft lastig.

 • Ik spring altijd mijn bed uit, maar ’s ochtends sporten is niet echt mijn ding. Ik sport liever ’s avonds, dan loop ik ook beter.

  http://www.hmlovur.com

 • Trainen in de ochtend krijg ik echt niet voor elkaar.. Ik vind ’s avonds ook gewoon lekkerder gelukkig!

 • Jill

  Fijne tips!!

 • Manouk Sjouw

  Sommige noemen een goed ontbijt een kickstart, ik vind sporten ’s morgens de beste manier om mijn dag te beginnen. Soms is het zwaar om uit bed t komen maar het is het altijd, echt altijd, waard.

 • Angela Feijen

  Zoo goed dat je dit deelt… ik ben een bezig bijtje en daardoor vergeet ik dit soort dingen heel vaak. Deze checklist gaat mij vast en zeker helpen. Print = Check 😉

 • Ik vind trainen in de ochtend echt zo lekker! Maar het uit bed gaan is zo moeilijk soms!!

 • STAY UP TO DATE