Tips: Voel je fit tijdens Carnaval 

tips fit blijven tijdens carnaval
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik ben er dit jaar niet bij, en dat vind ik helemaal niet erg, want ik ga genieten van het zonnetje. Ik vlieg aanstaande zondag namelijk naar de Dominicaanse Republiek. Woehoo, ik kan niet wachten! Toch zet ik mijn enthousiasme even opzij, want ik weet dat het voor vele van jullie bijna tijd is voor: Carnaval. Gezellig hossen, sossen en vooral heel veel bier, wijn en vette happen.

Afgelopen week stroomde mijn mailbox vol met vragen rondom ‘Hoe overleef jij de Carnaval?’. Nou, ik maak er gewoon een feestje van: Ik hos en hos, drink wijn en eet pizza. Yes, je leest het goed: Ik drink wijn en eet pizza. Toch doe ik het anders dan de meeste anderen. Ik wil mijn fitte gevoel immers voor geen goud kwijt. Tips? Die vind je hieronder.

1. Eet!
Dit klinkt misschien gek, maar tijdens de carnavals dagen vergeten we vaak te eten. We overleven op alcohol en vette hap. Lege voedingsmiddelen, die niets goeds doen voor je lichaam. Vervang zo’n vette hap daarom eens voor een voedzame maaltijd, neem op tijd een tussendoortje -een appel bijvoorbeeld- en sla vooral geen maaltijden over. Wedden dat jij de meeste dansjes doet en je beter voelt dan ooit!

2. Drink water!
Voldoende water drinken is gezond. Ja, dat wist je natuurlijk al, maar vooral tijdens de Carnavalsdagen kan het een enorm verschil maken. Water houdt je vochtbalans op peil, wat er voor zorgt dat alcohol makkelijker af te breken is. Zeg maar dag tegen die vervelende kater!

3. Neem voldoende rust
Dat zo’n dag carnavallen vermoeiend kan zijn, dat weten we allemaa wel. Zorg er daarom voor dat je voldoende rust neemt, des de fitter voel je je de volgende morgen.

4. Maak tijd voor een korte work-out
Sta eerder op en zoek de buitenlucht op voor een fijne run. Geloof me, het is even zwaar om je bed uit te komen, maar het is het meer dan waard. Je voelt je zoveel fitter en energieker, dan wanneer je in bed blijft liggen snurken.

5. Drink op je eigen tempo
De welbekende pot. Iedereen in de groep legt geld bij, en eentje is de pineut, want die mag de hele avond voor drankjes zorgen. Lekker makkelijk natuurlijk, maar het zorgt er vaak wel voor dat je sneller en meer drinkt. Wil je dit voorkomen? Loop dan gewoon zelf voor je drankjes of drink lekker op je eigen tempo en sla een ronde over.

6. Vergeet vooral niet te genieten
Het is Carnaval. Maak er een feestje van. Drink dat wijntje, eet die pizza en ga gewoon op  z’n Brabants ‘op de eier’. Gewoon omdat het kan!

Fijne Carnaval allemaal!

  • Madeleine Hoven

    Dit had ik dus echt nodig!

  • Lotte

    Hier heb ik zoveel aan gehad. Thanks!

  • Janine Veltman

    Wat heerlijk dat je er tussen uit bent gepiept. Hoe was het? Groetjes, Janine

  • STAY UP TO DATE