Tips: Zo blijf je de hele dag door energiek

lazy sunday oversized comfortabele sweater tootznl
Voel jij je ook zo futloos de laatste dagen? Ik voel met je mee. De korte, regenachtige en grijzige dagen hakken er flink in. Nu moeten we helaas nog wel even wachten totdat ze zon weer gaat schijnen, maar gelukkig zijn er ook andere trucjes om jezelf de hele dag energiek te voelen -zelfs in de winter-. Hier komen ze, op een rijtje:

Drink voldoende water
Vochttekort heeft een negatief effect op je energieniveau. Daarom is het belangrijk voldoende water te drinken. Dit helpt je lichaam optimaal te presteren en voorkomt vervelende energie dips.

Kies het juiste ontbijt
Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Een goed ontbijt draagt bij aan een energiek gevoel, de hele dag door. Vind balans tussen koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, vocht en vezels. Combineren is het beste, dan stijgt je bloedsuikerspiegel namelijk niet zo snel, krijg je geen snack-attack en heb je langdurig een verzadigt en energiek gevoel. Voorbeeld: Een verse juice van groente, een bakje magere kwark met een handje noten en een stuk fruit.

Beweeg! 
Heb je een kantoorbaan of besteed je veel tijd achter de studiebanken? Dan beweeg je minimaal en ben je sneller vatbaar voor een energiedipje. Probeer daarom gedurende dag in beweging blijven. Neem de stap, of loop naar een collega of leraar in plaats van een e-mail te sturen. Alle kleine bewegingen tellen 😉

Neem een frisse neus
De hele dag binnen zitten kan een futloos en energieloos gevoel geven. Ga in de middagpauze eens een stukje lopen en geniet van de frisse lucht. Misschien heb je helemaal geen behoefte om de kou in de gaan, maar je zult merken dat zo’n wandeling kan bijdragen aan een energieker gevoel gedurende middag.

Vermijd snelle koolhydraten
Wanneer je kiest voor voedingsmiddelen met langzame koolhydraten, wordt glucose langzaam afgegeven aan het bloed, waardoor een piek aan insuline productie niet nodig is. Dit betekent dat je bloedsuikerspiegel gelijk blijft en je die vervelend energie-dip niet meer krijgt! Dus, laat producten met snelle koolhydraten -aardappelen, brood, witte pasta, witte rijst, koekjes, gebak en andere zoete lekkernijen- voortaan maar gewoon staan.

‘S morgens trainen
Een van de beste manieren om je de hele dag energiek te voelen, is natuurlijk een work-out in de ochtend. Je zult verbaast zijn van de resultaten! Ben je nou echt geen ochtendpersoon? Dan zijn er natuurlijk andere manieren om in de ochtend te bewegen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar je werk of school.

Zorg voor voldoende nachtrust
Voldoende slaap is belangrijker dan je denkt. Het is zelfs één van de beste manieren om meer energie op te wekken voor de volgende dag. Vergeet die ene aflevering op Netflix en duik een halfuurtje eerder je bed in. Je zult merken dat je volgende dag energieker wakker wordt.

Outfit credits: Tootz (Sweater) & Rituals (Yoga pants)

  • Linda

    Zooo herkenbaar!! Fijne tips.

  • Lenneke Grooijen

    Het donkere weer helpt niet echt mee indd! Dat voel je gewoon.

  • Lotte

    Goede tips. Ga ik proberen!

  • STAY UP TO DATE